Жива душа няма на сухия фонтан в Цар Симеоновата градина

...
Жива душа няма на сухия фонтан в Цар Симеоновата градина
Коментари Харесай

8 колабирали в Пловдив заради високите температури

Жива душа няма на сухия шадраван в Цар Симеоновата градина в Пловдив, където елементарна деца се разхлаждат. Празни са и масите по заведенията навън, оповестяват от „ 24 часа “.

38,5° регистрираха термометрите в 14,30 часа в града. Очаква се сред 16 и 17 часа живакът да стигне 40° и даже да ги надмине.

„ Слънцето спряло ядосано пече “, цитира Ботев пловдивчанка, до момента в който прекосяваше във върлия зной основната улица.

Празни са уличките в кв. „ Капана “, а по Главната на места се мяркат смелчаци, които обаче вървят по сенките и се крият под дърветата.

„ Покрай тези продължителни жеги ни омръзна лятото “, промълвиха младежи пред „ 24 часа “.

Синоптици от Военновъздушни сили предвидиха, че сред 16 и 17 часа живакът в термометъра ще стигне 40° и даже ще ги надмине.

По думите им дългочаканото захлаждане ще се усети късно през нощта чак към 23 – 24 часа. Тогава се чака да нахлуе по-студения фронт.

Метеоролозите обаче не са оптимисти, че в Пловдив температурите ще паднат с 10 градуса. Най-много със 7-8, споделиха те.

От Спешна помощ осведомиха, че до този миг са припаднали 8 души. Сред тях е 93-годишна на ул. „ Филип Македонски “. Точно в 14 часа тя излязла да се разноски. С кола за спешна помощ я прибрали непосредствено у дома. 20-годишно момиче също е колабирало на улицата, както и жена в градски рейс.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР