Житейски опит, неосъществени мечти и истории за първия си мотоциклет

...
Житейски опит, неосъществени мечти и истории за първия си мотоциклет
Коментари Харесай

7 мъдри финансови съвета, които баща може да даде на детето си

Житейски опит, неосъществени фантазии и истории за първия си мотоциклет - всичко това татко предава на своите наследници. Но също по този начин предава финансовия си нрав: обмисляне на годишния бюджет или тактиката " Съсед, дай пари назаем до заплата ".

Съветите посочени по-долу ще ви оказват помощ да премахнете фамилното " проклинание на харчещия ". Това са главните правила, в които финансово грамотните хора възпитават децата си.

" Направи го обикновено - всичко ще бъде наред "

Този принцип ще бъде потребен в живота, без значение защо става въпрос: ремонт на велосипед, тесто за палачинки или бизнес тактика на фирмата за тримесечието. Има задоволително мързеливи идиоти, съзнателните служащи са необичайност и по тази причина печелят повече. За да станете експерт в определената от вас област, би трябвало " да орете " и непрекъснато да увеличавате цената си.
 Снимка 436668
Източник:

" Искаш да си купиш нещо? Изчакай седмица. Все още искаш? Започни да спестяваш "

Психолозите поучават да прекарате нощта с пристигналите ви спонтанни хрумвания: най -вероятно на сутринта копнежът към този момент няма да е толкоз мощен и пазаруването на някоя " фантазия " няма да наподобява толкоз необходимо.

Ако мисълта за покупка не отстъпи, а на въпроса " Имам ли потребност от това? " отговорът е непрекъснатото " Да ", това значи, че можете да започнете да спестявате.
 15 финансови неточности, които можем да избегнем
15 финансови неточности, които можем да избегнем

А може би е време да се преподава обмисляне на персоналния бюджет в учебните заведения?

" Не знаеш по какъв начин да спестяваш? Нека създадем тест "

За да постигнете освен това даже не на следващия ден, а идната седмица, би трябвало да сте търпеливи през днешния ден. И на следващия ден. И още няколко месеца. Представи си, синко: ежедневните джобни от 10 лв. по какъв начин след известно време ще се трансфорат в солидна сума. Избра ли си към този момент новия си велосипед?
 Снимка 379175
Източник:

" Не се опитвай да повтаряш историята на триумфа на някой различен. Не знаеш през какво е минал този човек. "

Човекът не е единствено генетично подредено струпване на аминокиселини. Всеки има своя опит и мощни страни. Като ги имате поради, ще можете по-добре да ги употребявате: множеството хора " употребяват микроскоп, с цел да забият гвоздей ".

Не би трябвало да се фокусирате единствено върху сполучливите хора: ние не знаем какви трудности и неуспехи са срещнали по пътя си. Най-вероятно този притежател на нова къща в първокласен регион и стабилен автопарк не е направил благосъстоянието си толкоз елементарно.
 Снимка 261387
Източник:

" Избягвай показността, само че не спестявай от качеството на живот "

Предметите с марков статус не заслужават парите си: ризи, парфюми, кожени колани от питон и други атрибути на богат живот. Финансово грамотните хора икономисват " бели пари за черните дни " или влагат в себе си: обучение, самочувствие и здраве.

Качеството на живот е различен въпрос. Качествената здравна помощ, здравословната храна, правната и икономическата просветеност ще ви оказват помощ да живеете по-дълго и по-добре.
 Снимка 577321
Източник:

" Дори и да си натрупал доста пари и познания, не спирай да се усъвършенстваш "

Парите са обект на инфлация, знанието също. В месеца и в годината има наложителни разноски: за храна, за жилище, за облекла и здраве. Всичко, което остава, е твое. Същото е и със знанията и опита: светът непрестанно се трансформира, вашите пълномощия може да остареят след 3-5 години. Постоянно усъвършенствайте уменията си.
 Снимка 403400
Източник:

" Накарай парите да работят "

Банковите депозити постоянно даже не могат да покрият повишаването на инфлацията, което значи, че че резултатът от тях е най-вече нулев: парите, които просто лежат по сметките, не донесоха нищо изключително.

Необходимо е да се разбере по какъв начин работят парите на равнище човек, дружество и страна - това ще помогне да се откри добър финансов инструмент: борсово търгувани фондове, акции, злато и други капиталови метали.

В последна сметка

Тази публикация е както за детето, по този начин и за бащата. И работа за двамата, всекидневно и целеустремено. И в случай че мама е прочела публикацията, направете финансов тест с цялото семейство и обяснете защо става дума: баща евентуално желае нова кола.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР