Житен кръг се появи на стадиона в родното село на

...
Житен кръг се появи на стадиона в родното село на
Коментари Харесай

Житен кръг се появи на стадиона в родното село на легендата Трифон Иванов

Житен кръг се появи на стадиона в родното село на легендата Трифон Иванов.

Фигурата се вижда отдалеко. Мистерията обаче към този момент е разбулена. Акцията е против изгарянето на отпадъци в цех. Правят го хора, а не извънземни. Интересната фигура съставлява компас във формата на звезда и е ситуиран в центъра на терена на локалния стадион " Републиканец ".

Първоначално житният кръг провокира голям брой въпроси измежду жителите на Горна Липница, само че последователно тайнственост бе разбулена. Оказва се, че фигурата не е направена от извънземни, както постоянно се допуска за житните кръгове по света, а от хора. И по-точно от деца на възраст от 12 до 18 години, написа " България Днес ".

" В тревата на повърхност от 6400 квадратни метра е изобразен признакът Роза на ветровете. Подобен е на известните по целия свят житни кръгове, които се назовават също агрофигури, тъй като са направени върху растителни култури, пясък, сняг или лед. Стадионът се намира до локалната вада Ялия, към чиито крайбрежия са живели част от античното тракийско племе кробизи.

В хералдиката Роза на ветровете се назовава признакът на компаса във тип на стилизирана звезда. Той е векторна диаграма, която в метеорологията и климатологията характеризира режима напразно в обещано място по многогодишни наблюдения и проучвания. Розата на ветровете с изключение на въздушните течения и посоката напразно може да сочи и честотата на ветровете по избран симптом - ден, месец, година, както и силата напразно, продължителността напразно ", описват от арт резиденция " Старото учебно заведение ", където деца демонстрират другите си гении под управлението на създателя Пламен Петров.

Акцията по изобразяването на житния кръг има за цел да притегли вниманието на хората към построяването наоколо на цех за произвеждане на каменна вата, който ще си обезпечава сила от изгарянето на над 1100 тона битови боклуци дневно.

" Това значи над 420 000 тона боклуци на година да идват от цялата страна и ще бъдат изгаряни на територията на Община Павликени, а провалите ще са в радиус от 50-60 км. Горна Липница е единствено на 18 км по въздух от тази екологична бомба и какво ще стане след това с тази Роза на ветровете в Централна Северна България? Ще бъде тотално изменена, ще настъпят промени в климата, въздухът ще бъде токсичен, водите и почвите. Ще бъдат унищожени розите, цветята и храстите, с които Павликенският край се гордее и слави като производител на международно равнище ", недоволстват основателите на голямата фигура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР