Жителката на Барселона Карла Форкада се опита да започне работа

...
Жителката на Барселона Карла Форкада се опита да започне работа
Коментари Харесай

Женско отмъщение: PR-агенция не взе красавица на работа и тя срина репутацията ѝ за часове

Жителката на Барселона Карла Форкада се опита да стартира работа в рекламна организация, само че на нея ѝ било отказано, тъй като компанията търсила мъж. Момичето разказало за това в Туитър и сринало репутацията на организацията, написа Mashable. „ Не мога да допускам, някои компании към момента не считат правата на дамите и мъжете на работното място за равни “, негодувала дамата.  
Increíble que todavía existan empresas que no apoyan la igualdad de género en el ámbito laboral. #VERGÜENZA #IGUALDADGENERO@ONUMujeres @mujerderechoTIC @MujeresIgualdad @CCOO La empresa es: https://t.co/XDe3seZZLS pic.twitter.com/KS2qxaAFij
— Carla Forcada Elvira (@forcada_carla) February 14, 2018
Карла написала CV и го изпратила на организацията Impulsa Comunicación. На нея обаче оттова ѝ дали отговор, че на драго сърце биха работили с нея, само че за работата им с марките Coca-Cola и CarGlass (производител на автомобилни стъкла) им би трябвало мъж. Форкада се възмутила и разгласила кореспонденцията с евентуалния шеф в Туитър. Постът станал шлагер, събирайки съвсем 3 000 ретуита и към 2.5 милиона лайка.

След туита на оскърбеното момиче събитията почнали да се развиват с доста огромна скорост. Първо реагирал испанският филиал на Coca-Cola, който се застъпил за Форкада и декларирал, че повече няма да работи с организацията под въпрос. Мотивът бил неналичието на поддръжка на политиката за полово пълноправие. Два часа по-късно за преустановяване на контракта си с Impulsa Comunicación оповестили и от CarGlass и още няколко други компании.
La Compañía Coca-Cola no trabaja con Impulsa Comunicación y rechaza este tipo de respuestas discriminatorias. Contamos con una política de contratación inclusiva, diversa e igualitaria. Lamentamos ver nuestro nombre relacionado con esta respuesta discriminatoria y desafortunada.
— Coca-Cola España (@CocaCola_es) February 14, 2018
„ Компанията Coca-Cola приключва връзките си с Impulsa Comunicación и се афишира срещу всякаква сходна дискриминация. Подкрепяме разнообразието и равноправието при наемането на хора на работа. За страдание, нашата марка се оказа индиректно обвързвана с този скръбен дискриминационен скандал “, се споделя в известие на Coca-Cola.

Директорът на организацията се опитал да избави потъващата известност на компанията и декларирал, че не е склонен с дискриминирането по сексуален симптом, а също по този начин е поканил и Карла на работа. Но към този момент било късно – момичето изрично отказало, а след известно време и уеб сайтът на организацията спрял да работи поради напора от гневни гости.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР