Жителка на САЩ отпразнува поредния си рожден ден и разкри

...
Жителка на САЩ отпразнува поредния си рожден ден и разкри
Коментари Харесай

101-годишна жена разкри необичайна тайна за дълголетието си

Жителка на Съединени американски щати отпразнува следващия си рожден ден и разкри необикновена загадка на дълголетието, заяви WSOC-TV.

Жозефин Гелнър е родена на 9 април 1921 година в Съединени американски щати , само че прекарва част от детството си в италианско село покрай Венеция. След завръщането си в родината тя решила да не приключи учебно заведение и отишла да работи в текстилна фабрика. По-късно дамата получила работа в Ethicon, компания за медицински принадлежности, и работила там до пенсионирането си през 1993 година

Сега 101-годишната Гелнър живее в старешки дом в Тамакуа, щата Пенсилвания. Като повода за дълголетието си тя показва нехигиеничното хранене в детството. „ Когато живеех в Италия, ние непрекъснато ядохме нечистотия. Картофите бяха мръсни, всички останали зеленчуци също. Не носехме обувки, имахме мръсни ръце. Изградихме имунитет към всичко! ”, уверена е столетничката.
 

— GoErie (@GoErie)
Въпреки тежкото детство , дамата с трогване си спомня живота в Италия. По думите ѝ в тези дни хората са се отнасяли доста по-добре един към различен и са се опитвали да оказват помощ на всеки, който е изпаднал в неволя.

Служителите на старческия дом споделиха, че Гелнър е една от най-активните обитателки и мъчно могат да се оправят с нея. Самата дълголетничка не се оплаква от благосъстоянието си. „ Малко хора живеят на моята възраст. Чувствам се ужасно ”, сподели тя.

По-рано беше обявено, че 108-годишната Кармен Слау от Съединени американски щати разкри тайната на дълголетието си. Жената е уверена, че е живяла толкоз дълго, тъй като постоянно е била заета с нещо и не е водила затънал живот.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР