Жителка на Филипините вероятно е най-възрастният татуировчик в света, съобщава

...
Жителка на Филипините вероятно е най-възрастният татуировчик в света, съобщава
Коментари Харесай

100-годишна филипинка вероятно е най-старият майстор на татуировки

Жителка на Филипините евентуално е най-възрастният татуировчик в света, оповестява CNN. 

Всяка година хиляди туристи идват в селото Бускалан, в което живее Уанг Од Огай - занаятчия на обичайните за региона татуировки, която се занимава с това от 15-годишна възраст. 

" Традицията на татуировките ще продължи да живее, до момента в който има туристи ", декларира 100-годишната жена и изяснява, че ще продължава да рисува по телата на искащите, до момента в който може да вижда. 

Нейните татуировки обичайно били правени по телата на воините. Всеки път, когато убивали по един зложелател, те били почтени за нова татуировка, изяснява Огай. За дамите пък традицията разрешавала татуировките да се вършат като тип разкрасителна процедура. " Едно време казвали: отиди да си направиш татуировка, с цел да си хубава ", споделя старата жена. 

Днес, когато към този момент няма воини, традицията на татуировките продължава да е жива поради неспиращия поток от туристи, които идват от целия свят. Всеки детайл от рисунката - от обособената чертичка или кръг, през животните и племенните знаци, имат свое надълбоко значение.

Огай признава, че се радва на интереса от страна на чужденците, най-много, тъй като те оказват помощ на фамилията ѝ да оцелява финансово. 

Meet Whang Od Oggay: The Philippines` oldest tattoo artist https://t.co/O0QxyPxtVg pic.twitter.com/waQRI5EGrT
— CNN (@CNN) August 8, 2017
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР