Жителка на американския щат Невада получи писмо от баща си,

...
Жителка на американския щат Невада получи писмо от баща си,
Коментари Харесай

Писмо пътува 70 години до САЩ

Жителка на американския щат Невада получи писмо от татко си, умрял по време на Втората международна война, съвсем 70 години след изпращането му, заяви телевизия Фокс нюз, представена от БГНЕС.

Пеги Едингтън - Смит е родена малко преди нейният татко Джон Адингтън да загине като боец в Италия през юни 1944 година. Тя в никакъв случай не го е виждала. Малко преди гибелта си той написал на щерка си три страници писмо, което обаче не е стигнало до получателя. Преди 14 години жителка на щата Мисури намерила писмото, до момента в който почиствала къщата на свои родственици. Фокс нюз не показва по какъв начин писмото се е озовало в тази къща. Става ясно обаче, че преди да замине за фронта, Едингтън е живял и в Мисури.

В събота в Дейтън, Невада, се състоя специфична гала, по време на която бе връчено въпросното писмо на госпожа Едингтън - Смит, както и медала на татко й " Пурпурно сърце ", който се присъжда на американски бойци, починали, или ранени в борба.

В писмото Едингтън написа, че обича щерка си и нейната майка Едингтън - Смит, която в този момент е 69-годишна, сподели, че откакто е прочела писмото, се е почувствала по-близо до татко си.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР