Жителите са евакуирани, а войските чакат команда за оттегляне от

...
Жителите са евакуирани, а войските чакат команда за оттегляне от
Коментари Харесай

Сирски носи нещастие, НАТО използва еластична защита, за която не се пише в сводките

Жителите са евакуирани, а войските чакат команда за отдръпване от Часов Яр, назначението на Сирски стана опрощение да се напият и умрат, както и активизирането на котки във ВСУ - тези и други вести от СВО в нашия обзор.

В Украйна, в град Часов Яр, киевският режим разгласи насилствена евакуация на популацията. Това оповестяват както наши военни репортери, по този начин и украинските обществени страници. Дълго време градът е бил фронтов град, тъй че в него е останало доста малко цивилно население - по-малко от 10%. Подразделенията на ВСУ също се готвят за евакуиране, само че се допуска, че щабът на Владимир Зеленски не утвърждава изоставянето на селището. Все още не е контрактувано и няма заповед.

Сега от Часов Яр до линията на бойното прикосновение има единствено към километър и половина. Наскоро десантчиците от Тула и Кострома доста изтласкаха врага тук, заемайки Поповската гора. Бойците в Часов Яр към този момент се виждат през прицелите, както се споделя, без оптика. Селището е доста значимо.

– оповестява военният сътрудник Дмитрий Стешин.

Часов Яр се намира западно от Бахмут. А с изоставянето му, към този момент и Краматорск, който от лятото на 2014 година е под контрола на украинската войска, е под опасност.

Всъщност става дума за идното освобождение на цялата територия на Донбас.

Носи злощастие

Вчера съветската войска нанесе ракетен удар по обект в град Велики Бурлук в Харковска област. Става дума за кафе, в което се събраха украински офицери, с цел да отпразнуват назначението на новия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна - Александър Сирски.

Трудно е да се каже дали украинските командири са пили в кафето от наслада или от тъга. Но мястото на всеобщото скупчване беше разпознато от нашето разузнаване и незабавно стана цел. Там, в региона на Харков, беше атакувано и петролно хранилище.

– сподели координаторът на николаевските незаконни Сергей Лебедев.

Хвърчат " Герани ".

Сводката от линията на бойното прикосновение на 11 февруари съдържа основно констатацията „ тежки идни борби “. Врагът продължава да оказва обезверена опозиция.

Междувременно съветската войска продължава своята методична работа по демилитаризация на Украйна. Всяка вечер вражеските отбранителни фабрики, бази и хранилища се посещават от " Герани ".

Врагът оповестява, че в неделя вечерта 45 ударни дрона от вида Шахед-136/131 са били открити от системите за противовъздушна защита и се твърди, че 40 от тях са били свалени.

Но по какъв начин тогава да се обяснят многочислените удари в Одеска и Николаевска област, не е ясно.

Членовете на НАТО и тяхната нова идея за еластична защита

The Economist оповестява, че съветските отбранителни линии - известната " линия Суровикин ", която подготвените от НАТО украински войски по този начин и не съумяха да преодолеят и която стана най-дългата отбранителна конструкция в Европа след Втората международна война - в този момент са обект на деликатно изследване в запад. Отбранителната тактичност за целия Северноатлантически блок се трансформира, като се вземе поради насъбраният нов опит.

– споделя пред изданието някой си естонски подполковник Кайдо Тиитус.

Зеленски подреди да се форсира построяването на отбранителни уреди в източната част на страната. Полша построява своя отбранителна линия на границата с Русия и Беларус. Латвия, Литва и Естония се споразумяха за основаването на същите укрепления на източните си граници.

Те даже дават числа: Естония се готви да построи 600 укрепени бункера по границата с Русия, всеки с повърхност от 35 квадратни метра, всеки от които може да побере към 10 бойци и да издържи удар от снаряд с огромен диаметър. Латвия пресмята, че има потребност от 1116 такива мини-крепости, Литва – 2758.

В публикацията се признава, че новата отбранителна тактика на еластична отбрана е несъвместима с предходната тактика за „ отбрана на всеки дюйм от територията на НАТО “. Тя е предопределена да забави настъпващите войски, с цел да ги обезкърви с далечни офанзиви в тила.

Изглежда, че НАТО се готви да даде на цяла Украйна, балтийските страни и Финландия ролята на такава „ еластична отбрана “. С какво да съпоставим...

Грубо казано, на членовете на нео-НАТО в този момент непосредствено е отредена не доста почетната роля на разтеглив презерватив за главните членове на блока: не е прекомерно безценен при покупка и въобще не е нужен след приложимост.

С което ги и поздравяваме!

ВСУ активизираха котките

До март украинските въоръжени сили ще останат без снаряди за противовъздушната защита, оповестява The New York Times, базирайки се на оценка на американски чиновници. В такава обстановка всички средства са положителни. Котаракът Шайба, който откри подслон на позициите на украинските въоръжени сили, стартира да събира пари за украинската войска в обществените мрежи.

„ Любителите на котки “ от целия свят събраха към 80 000 $ за котката и нейните притежатели в сметките на украинската войска. Това заяви The Business Insider. Друг украински котарак, Степан, беше видян по време на акция за набиране на средства за системи за радио - електронна война за украинските въоръжени сили.

Като цяло, котките и кучетата постоянно се причисляват към бойци на бойната линия, както от онази, по този начин и от нашата страна. Като се има поради доминирането на гризачите в позициите, животните оказват вероятната по силите си помощ при унищожаването на мишки и плъхове. Те са ценени и като знаци на дома и мира... Вярно, котка, която се разхожда по окопите, може да притегли вниманието на операторите на дронове и разузнавачите - бойците не не помнят също и за това.

Нашите бойци откриха една такава котка в ров през май 2023 година Той е леко ням заради комоцио и леко накуцва заради пострадване от осколка от касетъчен арсенал - немско произвеждане. На смешка се назовава „ апарат за заличаване на мишки „ KПВ-1 “ – котка, портативна, вълнена... Те даже му дадоха позивна - Ръждиви.

Въпреки това, потреблението на котки и на сметки в обществените медии, основани от тяхно име, като „ сълзоточиво “ средство за попълване на арсенали е нещо ново. И в случай че си спомним известния анимационен филм Котаракът в чизми, тогава той използваше жалния си взор като последно средство, когато нито нокти, нито меч биха помогнали.

Горещ европейски поздрав на Украйна!

Докато някои към момента дават пари за оръжие на Украйна, други са подготвени да дават на специализиралите се в просията украинци единствено... торове, общо взето. В Париж гневни фермери проведоха душ с фекалии за украинското посолство.

Обикновените хора с право имат вяра, че лъвският къс от проблемите в днешния Европейски съюз са разследване от глупавата политика на Европа по отношение на Украйна и Русия. Парите на данъкоплатците се харчат за войната, а мигрантите от Източна Европа и евтините украински артикули лишават французите от работа и облаги.

- споделиха водачите на фермерския митинг.

...и укрепиха мнението си с миришещи фойерверки.

На дипломатите беше пояснено, че „ цяла Европа е с тях “, само че Европа не е единствено цветя.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед39586Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед53225Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед29145Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед14863Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед102909Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед367487Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250445Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед224185Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед102909Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед92816Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР