Жителите от Тексас до Флорида трябва да се подготвят за

...
Жителите от Тексас до Флорида трябва да се подготвят за
Коментари Харесай

Рядко явление връхлита Тексас и Флорида, жителите в Паника СНИМКА

Жителите от Тексас до Флорида би трябвало да се приготвят за две тропически системи, които ще връхлетят региона в идващите дни, написа "BG VOICE ".

Първата система, която се развива е тропическата стихия Лаура, която сега се намира на към 320 км източно от северните острови Leeward.

Окръг Монро във Флорида към този момент разгласи изключително състояние. Наредена е наложителна евакуация за хората, които живеят на яхти или в мобилни къщи, каравани и кемпери.

Предупреждения за тропическа стихия са издадени за Пуерто Рико, в това число Викес и Кулебра, Американските Вирджински острови, Британските Вирджински острови, Сейнт Мартен, Антигуа, Барбуда, Сейнт Китс, Невис, и Ангила, съгласно Националния център за урагани.

9:05 AM EDT: NOAA Hurricane Hunter aircraft finds that TD 13 has strengthened to Tropical Storm
— National Hurricane Center (@NHC_Atlantic) Предупрежденията за тропически стихии са в действие за северния бряг на Доминиканската република от Кабо Каброн до границата с Хаити, както и за северния бряг на Хаити до границата с Доминиканската република. Издадено е и предизвестие за югоизточните Бахамски острови, оповестиха от NHC.

Втората система, Тропическата меланхолия 14 (TD-14), е на към 240 км източно от Хондурас. Предупреждение за вихър е издадено от Пунта Херера до Канкунв Мексико. Предупреждение за тропическа стихия е в действие за Бей Айлъндс в Хондурас, както и на север и на запад от Канкун в Мексико.

„ Независимо от развиването, тези стихии евентуално ще донесат проливни дъждове на огромни територии в Централна Америка и Югоизточно Мексико по-късно тази седмица и през уикенда “, оповестява NHC.

TD-14 се чака да се развие в петък и да нарастне до тропическата стихия Марко в границите на денонощие.
И двете системи са се отправили към Мексиканския залив.

„ По-дългосрочна прогноза за Лаура е комплицирано да се даде поради наличието на другата тропическа система [TD 14] в Мексиканския залив идната седмица “, сподели метеорологът на CNN Брандън Милър. „ Друга тропическа система, която се върти в залива, ще направи прогнозата по-малко сигурна, защото тропическите стихии и ураганите наоколо един до различен могат да трансформират ветровете в атмосферата и да повлияят един на различен. “

За псоледен път две тропически стихии са се разразявали по едно и също време над Мексиканския залив преди 60 години,съобщи тропическият откривател Фил Клотцбах. Това се е случило на 18 юни 1959 година

„ На тази дата, ние сме имали тропическа стихия без име и Beulah “, изяснява Клотцбах.
В момента и за двете стихии има прогнози, че може да се развият до вихър от първа категория, до момента в който се придвижват към Мексиканския залив.
„ Никоха не сме виждали два урагана по едно и също време над Мексиканския залив “, означи Клотцбах.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР