Жителите на югозападните щати на Америка се подготвят за проливни

...
Жителите на югозападните щати на Америка се подготвят за проливни
Коментари Харесай

Очакват се катастрофални наводнения в югозападната част на САЩ заради урагана „Хилъри”

Жителите на югозападните щати на Америка се приготвят за проливни дъждове и евентуално пагубни наводнения, защото се чака ураганът „ Хилари ” да удари района като рядка тропическа стихия, която стартира в неделя и продължава през идната седмица, оповестява.

„ Хилари ” остава вихър от категория 4, до момента в който върви към брега на мексиканския полуостров с непрекъснати ветрове от 130 благи в час, съгласно Националния център за ураганите. Очаква се ядрото му да премине покрай полуострова в събота вечер и по-късно да отслабне в тропическа стихия, до момента в който минава в Съединени американски щати и Южна Калифорния.

Заплахата провокира първото предизвестие за тропическа стихия в Калифорния, което се простира от южната граница на щата до северно от Лос Анджелис.

Прогнозите са, че югозападът ще види значителни превалявания до началото на идната седмица – с най-интензивни условия в неделя и понеделник – с напредването на Хилари. Пороите могат да донесат повече от една година дъжд в елементи от Калифорния, Невада и Аризона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР