Жителите на втория град по големина в Украйна - Харков,

...
Жителите на втория град по големина в Украйна - Харков,
Коментари Харесай

Ракетни удари срещу Харков, един човек е ранен

Жителите на втория град по величина в Украйна - Харков, още веднъж се оказаха бомбардирани в сряда, откакто съветски ракети удариха жилищни блокове, ранявайки минимум един граждански, тъкмо когато Москва разгласи ескалация на войната.

„ Нашият регион беше относително спокоен, а в този момент виждате какво се случи “, споделя 65-годишната Любов Григоровна пред AFP пред мощно развален жилищен блок.в Харков, съобщи БНР.

Градът, който се намира единствено на 40 километра (24 мили) южно от съветската граница, беше нападнат в първия ден от нашествието на 24 февруари, само че украинските му бранители устояха и от този момент той е постоянно бомбардиран.

През последните седмици градът беше пощаден от по-интензивни бомбардировки, защото украинската контраатака изтласка съветските сухопътни сили от района. Русия обаче към момента може да изстрелва ракети от личната си територия.

Кметът на Харков Игор Терехов сподели, че четири снаряда са поразили квартал " Холодногорски " през нощта, като са блъснали два жилищни блока, строителна площадка и част от гражданската инфраструктура. В един блок 10 поданици бяха блокирани, до момента в който спасителите съумеят да дойдат, само че публични лица оповестиха единствено за един ранен. Сирените за въздушна паника продължиха през цялата заран на мястото на случая, смесвайки се с камбанния звън от позлатените куполи на църквата " Света София ", където православните богомолци се събраха, с цел да отбележат рождението на Дева Мария.
 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР