Жителите на всички общини в Пловдивска област ще имат достатъчно

...
Жителите на всички общини в Пловдивска област ще имат достатъчно
Коментари Харесай

Идват 25 машини за пробно гласуване в Пловдив и областта

Жителите на всички общини в Пловдивска област ще имат задоволително време да пробват по какъв начин ще се гласоподава на 14 ноември едновременно за президент и парламент. За региона през днешния ден идват 17 машини, за Пловдив се чакат 8.

„ Заявихме по една машина за всички 17 общини и ЦИК утвърди предлагането. Така няма да се постанова да местим устройствата от една община в друга, както беше на предходните избори “, изясни ръководителят на 17-та РИК Дарина Тодорова.



Още на следващия ден кметовете от региона ще получат машините, като самите те ще преценяват къде да бъдат инсталирани и по какъв начин да се организира пробното гласоподаване.

За Пловдив машините са 8 –по една за всеки от шестте региона, една за огромната община и една за 16-та РИК.

Пробното гласоподаване преди вота на 11 юли беше проведено в последните няколко дни и доста хора не съумяха да видят по какъв начин се оперира с машината.

От гласоподавателите няма да желаят зелен документ на 14 ноември. Документът не е наложителен и за членовете на СИК., най-малко към този момент. В комисиите се чудят обаче по какъв начин ще се организират изборите, в случай че в страната се вкара цялостен локдаун.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР