Жителите на цялата Великотърновска област се обединиха около благородната кауза

...
Жителите на цялата Великотърновска област се обединиха около благородната кауза
Коментари Харесай

Мащабна кампания в помощ на болно момиче в търновско

Жителите на цялата Великотърновска област се сплотиха към благородната идея да се помогне за лекуването на 13-годишната Никол Георгиева, заболяла от подлия Синдром на Юинг. Непосилната за фамилията и сума от 165 000 евро е нужна за лекуването на чаровното момиче и целият район провежда мероприятия в помощ за събирането на парите. Десетки дарителници са сложени в магазини, студия за хубост, фитнес салони, даже и във ветеринарни клиники в региона.

Група търновци провеждат автомобилно шоу в поддръжка на акцията „Да помогнем на Никол“. Всички събрани по време на шоуто средства ще бъдат предоставени на фамилията на младото момиче.

Организатор на самодейността е Елвира Бисерова. Участници ще бъдат Велизар Костурков, Кристиян Дечев, Ицко Тодоров, Вилислав Димитров, Росен Митев, Николай Янакиев, Валери Финков, Ангел Исаев, Добромир Илиев. Младежите получиха поддръжката на АСК „Търново Мотор Спорт“.

Събитието ще се организира на паркинга на магазин МЕТРО в Старата столица на следващия ден, неделя, с начален час – 13,00 ч.
За втора поредна година Градски училищен парламент провежда концерт във връзка Деня на националните будители – 1 ноември. В него ще се включат надарени великотърновски артисти и танцьори. Събитието е с начален час 18:00, а мястото е огромната зала на Община Велико Търново.

Тази година концертът ще е с благотворителна цел. На входа на залата ще бъдат сложени урни за дарения. Събраните средства също ще са за лекуването на 13 – годишната Никол Георгиева.

Великотърновски общински чиновници и съветниците също събраха над 8 000 лева, които ще дарят на фамилията на момичето.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР