Жителите на Цалапица възобновяват протестите заради убийството на Димитър Малинов,

...
Жителите на Цалапица възобновяват протестите заради убийството на Димитър Малинов,
Коментари Харесай

След завръщането на Бизюрев - нов протест в Цалапица

Жителите на Цалапица възобновяват митингите поради убийството на Димитър Малинов, осъществено през предишното лято, съобщи Дарик.

Негови близки и другари ще се съберат в центъра на селото в неделя следобяд с апел за правдивост за Митко.

Информацията за възобновяването на митингите идва на фона на завръщането у нас на Рангел Бизюрев, който 8 месеца по-късно към този момент публично е упрекнат в убийството на Митко.

Преди ден Окръжният съд в Пловдив остави Бизюрев в ареста за непрекъснато.

Рангел доста скоро след действието избяга от България и се укриваше до 29 ноември предходната година, когато е задържан в Кралство Дания.

Защитникът му изиска от съда „ домакински арест “.

Той уточни, че Рангел Бизюрев е дал подробни показания при 5-часовия разпит през днешния ден и е обяснил, че в нощта на 20 юли е изискал да се види с Димитър, защото е чул, че предния ден Малинов му е отправил обиди. На срещата е бил и единият от близнаците Динкови - Борислав. Пред публицисти юристът разяснява, че Бизюрев твърди пред проверяващите, че е нанесъл четири удара в торса на Димитър Малинов, само че не и по лицето, а близнаците не са взели участие в багра. Адвокатът отхвърли да разяснява кой и по какъв начин е заровил тялото с претекста, че има различен правосъден развой в тази връзка. В същото време очевидец твърди, че е имало и два удара в региона на главата, стана известно в правосъдната зала. Георгиев изиска обвиняването да бъде прецизирано и да бъде квалифицирано като случай.

„ Как Митко има изкъртени зъби и по какъв начин се закопа, какъв случай е това ", сподели пред публицисти майката на Димитър Атанаска Бакалова. По думите ѝ би трябвало да бъдат осъществени качествени разпити и следствие, тъй като всички са взели участие в убийството.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР