Жителите на Тел Авив тази сутрин станаха свидетели на необичайна

...
Жителите на Тел Авив тази сутрин станаха свидетели на необичайна
Коментари Харесай

Израелски скулптор взе на прицел Нетаняху с инсталация в Тел Авив

Жителите на Тел Авив тази заран станаха очевидци на необикновена панорама - пресъздаване на сцената от Тайната вечеря посред централния площад " Рабин ", в която на обилна софра централно място заемаше фигурата на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, съобщи Асошиейтед прес.

Инсталацията е дело на скулптора Итай Залаит. Всичко в нея е от полимерни материали и е боядисано с ярки цветове. Творбата символизира, съгласно нейния основател, " последната вечеря за израелската народна власт ". Тя е и следващата форма на митинг против Нетаняху.

В последните седмици хиляди хора излязоха по улиците на израелските градове с апел Нетаняху да подаде оставка, недоволни от отговора му на икономическата рецесия, подбудена от коронавирусната пандемия. Творбата на Залаит показва Нетаняху като хедонист, който е далечен от проблемите на елементарните хора.

Много критици на премиера го упрекват, че погазва демократичните обичаи, вкопчвайки се във властта, до момента в който е съден по обвинявания в корупция. Те го подлагат на критика и поради поисканите от него изключителни компетенции под предлог, че желае да се бори с коронавирусната рецесия.

В пост във Facebook Нетаняху разкритикува инсталацията на израелския създател и сподели, че няма място за подстрекателство и отправяне на смъртни закани против него, в това число и " позорната опасност за разтягане на кръст през днешния ден в Тел Авив ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР