Жителите на стражишкото село Лозен станаха свидетели на кървава драма

...
Жителите на стражишкото село Лозен станаха свидетели на кървава драма
Коментари Харесай

Юмиш, която наръга сестра си, била тормозена от родителите си и омъжена насила

Жителите на стражишкото село Лозен станаха очевидци на кървава драма - 26-годишната Юмиш заключила майка си в стопанска сграда, а преди този момент намушкала 13-годишната си сестра. Момичето е настанено в болничното заведение във Велико Търново с заплаха за живота.

" Чух колата за спешна помощ и усетих, че нещо е станало. Още сме потресени от станалото ", описа съседката Радослава Асенова пред Bulgaria ON AIR.
26-годишната Юмиш e с диагноза параноидна шизофрения и два пъти е лежала за лекуване в психиатрична болница. Според лекари, насилственото настаняване в болница води до настървение у пациента към околните му.

" Като си спрат медикаментите психическото им положение се утежнява. Такъв вид закононарушения се вършат по психотични претекстове с деформиране на действителната реалност и възприемането по различен метод.

Човек, с цел да стане толкоз нападателен, той възприема околните си като врагове и като някаква опасност, и прави " някакви отбранителни дейности ", разяснява психиатърът Веселин Герев.

Хората в селото са обезпокоени. Споделят, че в никакъв случай до момента не е била нападателна.

" Тук популацията е остаряло, несъмнено са уплашени. Тя не е добре душевен ", показа съседът Ерхан Мехмед.

" Идваше, приемахме я, успокоявахме я. Никога не се е стигало до експанзия. Изнервена идваше. Притеснена съм и не знаем към момента къде се намира ", добави Радослава.

Приятелка на болното момиче, поискала анонимност, описа, че родителите ѝ са я тормозели и даже принудително я били омъжили. Кметът на селото също счита, че не е била нападателна.

Жената е оповестена за национално търсене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР