Жителите на столичния квартал Младост излязоха на протест заради откриването

...
Жителите на столичния квартал Младост излязоха на протест заради откриването
Коментари Харесай

Жители на столичния ”Младост” протестират срещу Център по наркомании

Жителите на столичния квартал „ Младост ” излязоха на митинг поради откриването на Център по наркомании, който ще бъде в региона им.
Клиниката се мести от остарялото си място на ул. „ Пиротска”. Пред камерата на БТВ жителите обясниха, че изпитват големи терзания за своите деца, защото центърът за наркозависими е на метри от техните входове и градинки. Освен това наоколо има детски градини и учебни заведения. Родителите подчертаха, че са забранили на своите деца да минават покрай клиниката. Освен това локалните споделиха, че са ставали очевидци на разрушени коли и изби.

Въпреки това жителите са изцяло наясно и схващат нуждата наркозависимите да се лекуват, само че считат, че Столична община е взела решението да построи центъра в „ Младост” без единодушието и консултацията на живущите наоколо. Според тях има по-удобни места в София, където могат да бъдат настанени пациентите.

Директорът на държавната болница за лекуване на наркомании и алкохолизъм доктор Владимир Николов изясни, че се усеща омерзен от протичащото се, защото съгласно него липсва съчувствие и взаимност към борещите се със зависимости.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР