Жителите на столичния квартал Младост 1 ще блокират днес движението

...
Жителите на столичния квартал Младост 1 ще блокират днес движението
Коментари Харесай

Eфективна стачка в `Младост` 1 за премахването на центъра за наркозависими

Жителите на столичния квартал ”Младост ” 1 ще блокират през днешния ден придвижването в региона, в символ на митинг против преместването на центъра по наркомании в постройката на УМБАЛ ”Света Ана ”.
В намерено писмо до министъра на опазването на здравето и регионалния шеф на София, те настояват, че увеличеното наличие на наркозависими основава безпокойствие. По думите им сигурният и спокоен картал внезапно е трансформирал образа си.

В обръщението си към институциите жителите упорстват центърът да бъде неотложно отстранен от територията на регион " Младост ".

" Не намираме за уместно позиционирането на подобен център в жилищен комплекс и в непосредствена непосредственост до детски и образователни заведения поради практиката към такива дневни центрове да се следи нарастване на търговията с наркотични субстанции. ", споделят протестиращите.

Припомняме, че в позицията си за преместването на метадоновата стратегия, от здравното министерство дадоха обещание, че това е краткотрайна мярка, само че не прецизираха за какъв интервал от време става дума.

Според жителите на " Младост " 1, това слага под съществено подозрение обещанието на ведомството.

" Затварянето на входа откъм бл. 18 и поръчките за засилено полицейско наличие не могат да ни успокоят, тъй като те не вземат решение казуса и ги одобряваме като краткотрайни пиар ограничения, целящи да приспят вниманието ни. ", споделят протестиращите.

Те декларират, че минават в ежедневни, ефикасни протестни дейности и са подготвени да затварят основни пътни артерии с очакване настояванията им да бъдат чути и центърът да бъде изместен от Окръжна болница неотложно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР