Жителите на столичния ж.к. Банишора излязоха на протест срещу превръщането

...
Жителите на столичния ж.к. Банишора излязоха на протест срещу превръщането
Коментари Харесай

Протест в Банишора срещу план за превръщане на улица и тревна площ в паркинг

Жителите на столичния ж.к. " Банишора " излязоха на митинг против превръщането на улица и зелена повърхност в квартала да бъдат превърнaти в паркинг. Проблемът идва от това, че в квартала има доста коли и малко зелени площи.

" Проблемът е, че господин Тодор Кръстев, кмет на р-н Сердика, без сгласуван план внезапно една заран стартира да слива ул. " Гредетинс " със зелената повърхност, създавайки нови три реда паркови места. Ние желаеме тук да има зеленина, една градинка, а казусът с паркоместата да бъде решен по естествен градоустройствен проект ", съобщи Мартина Стефанова, гражданин на квартала.

Главният инженер на регион " Сертика " Никола Онов изясни, че смяната се постанова, поради план за въвеждане еднопосочно придвижване в карето " Опълченска ", ул. " Охрид ", ул. " Подполковник Калитин ", ул. " Столетов " и ул. " Сливница ". Целта на определините паркоместа е колите да не паркират в " калното пространство ", с което да не разнасят калта и в допълнение да замърсяват въздуха. " Това не е паркинг, а обособени паргинг места ", безапелационен бе Онов.

Освен това, по думите му, по обстоен организационен проект парцелът сред трите блока е избран за жилищно строителство и магазини. Никъде тук не е показано къде са зелените площи.

Протестиращите обаче упорстват, градинката сред блоковете да бъде реновирана, а не превърната в паркинг. Оказа се обаче, че не всички поданици в квартала са съгласни с настояванията на протестиращите. Част от тях одобряват проекта на общината.

По време на митинга

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР