Жителите на София биха подкрепили разнообразни мерки и инициативи, ако

...
Жителите на София биха подкрепили разнообразни мерки и инициативи, ако
Коментари Харесай

Столичани искат по-добър градски транспорт и повече пешеходни зони

Жителите на София биха подкрепили разнородни ограничения и начинания, в случай че те доведат до повишение на сигурността на улиците в града, улеснение на пешеходното секване, възстановяване на качеството на пътната настилка и основаване на удобна и безвредна пешеходна мрежа. Хората чакат от общината да освобождава пространства и площади от коли, когато това е допустимо, и да ги отрежда за пешеходци. Заедно с това столичани се интересуват и чакат съответни дейности за възстановяване на публичния превоз - усъвършенстване на линиите, свързаността сред тях, съблюдаване на графика. Това демонстрира представително социологическо изследване, направено по поръчка на плана " Визия за София ".

В същото време тематиката за подвижността и напредването поражда и най-големите различия сред живеещите в София. " Противоречиви са мненията за ограничения като въвеждането на входна такса за прекосяване с МПС през централна градска част, стесняването на лентите за придвижване по основните улици, въвеждането на синя зона през почивните дни и такса тапи, които имат както своите съперници, по този начин и мощни последователи ", регистрират от " Визия за София ". Проектът се финансира от Столичната община и включва профилирани проучвания за разнообразни аспекти от живота в града, които би трябвало да се вземат поради от политиците при решение на проблемите в града.

ЧИСТА СРЕДА

Освен ограничения за по-лесно и безпроблемно придвижване софиянци чакат доста повече и във връзка с екологията и насърчаването на стопанска система, която пази околната среда. " Чистата околна среда, икономическо развиване, което щади средата и ресурсите, са сферите, които се открояват като най-приоритетни за жителите в получената противоположна връзка и проучване на настройките ", се споделя още в изследването. " Като предпочитани се дефинират дейностите за опазване на живата среда в града, запазването на съществуващото улично озеленяване и основаване на ново, създаване на нови градски паркове, надзор над бездомните домашни животни, възобновяване и запазване на естествените корита на реките и реализиране на начинания за запазване на биологичното многообразие (напр. залесяване, слагане на хранилки) ", се отбелязва в него. В сферата на стопанската система упованията са за по-масово използване на възобновими източници за произвеждане на сила (вятърна сила, слънчева сила, т.н.), основаване на нови горски масиви в околоградските територии, внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на всички съществуващи здания, потребление на дъждовните води и др.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР