Жителите на Сидни отбелязаха Деня на Австралия с многобройни тържества

...
Жителите на Сидни отбелязаха Деня на Австралия с многобройни тържества
Коментари Харесай

Повод за празнуване или срамен ден на инвазията: Националният празник в Австралия разедини страната

Жителите на Сидни означиха Деня на Австралия с многочислени тържества и разнообразни културни събития. На разсъмване в парка Барангару се организира обичайната димна гала, а локален хор изпя националния химн. На платната на Операта в Сидни оживяха посредством видеоклипове обичайни рисунки на коренното население на Австралия. В пристанището пък се организира съревнование с фериботи.

На фона на празненствата се проведоха и редица митинги. В парка Белмор се организира протест под наслов „ Ден на нашествието “ в символ на митинг против отношението към коренното население.
Смятаме, че има потребност от посланичество в Парламента. Нашите хора са по улиците, с цел да се борят за признаването на нашата самостоятелност.
Иън Браун, уредник

Протестиращите настояват, че английската колония е основана върху земя, отнета от коренното население без договаряния за подписване на контракт.

На този ден през 1788 година с флотилията на капитан Артър Филип идват първите заселници и основават колонията Нов Южен Уелс. Артър Филип става първият й губернатор. За първи път денят се отбелязва публично през 1818 година по случай 30-годишнината от заселването.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР