Жителите на шуменското село Хитрино смятат, че присъдата на машинистите

...
Жителите на шуменското село Хитрино смятат, че присъдата на машинистите
Коментари Харесай

Жителите на Хитрино не са доволни от присъдите на машинистите

 Жителите на шуменското село Хитрино считат, че присъдата на машинистите е прекомерно дребна и те не са удовлетворени от решението на съда. Делото за влаковата злополуката, при която починаха 7 души и пострадаха 29, приключи с неоправдателни присъди за двамата машинисти - Димитър Михнев и Радослав Петков. Шуменският областен съд постанови надлежно 15 и 10 години затвор и ги лиши за дълъг интервал от правото да упражняват специалността.

След месец в кома, а по-късно поредност интервенции на крайници и укрепване на раните по главата, 31-годишният Георги Марков стартира новия си живот. Заедно с майка му и брат му бяха извадени от сринатата от гърмежа къща.

" Когато се разсъниха, се разсъниха от мощна болежка. Не виждах нищо. Чувах майка ми, която викаше: " Гошо, ела ме изрови ". Аз виках: " Майко, аз себе си не мога да извадя, кракът ми е строшен! ".

Въпреки че са изгубили доста, не са подготвени да търсят възмездие.

" Хората са създали неточност, карали са бързо. Да, дали съм им присъди, само че това няма да върне починалите, няма да върне на мене здравето... ", продължава Георги.

Адвокатът на потърпевшите сподели, че на фона на нанесените вреди, присъдата е дребна. Заведените 30 цивилен каузи за близо 6 млн. лева ще бъдат обновени едвам откакто влезе в действие присъдата по делото.

Николай Димитров, юрист на потърпевшите даде следния коментар:

" Вместо тази компания да губи запас в безсмислени каузи, да си понесе отговорността. Също по този начин чакаме от страната да се задейства и да не чака да изтече отминалостта, да си заведе искове за това, което е нанесено като вреди на инфраструктурата. "

Според хората в Хитрино, влаковете не престават да минават с висока скорост, без да се преценяват със страховете им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР