Жителите на шуменския квартал Мътница“ вече се радват на 6

...
Жителите на шуменския квартал Мътница“ вече се радват на 6
Коментари Харесай

Нов асфалт в квартал „Мътница“

Жителите на шуменския квартал „ Мътница “ към този момент се радват на 6 актуализирани улици.

Повече от 30 години такива огромни поправки по уличната мрежа в квартала не са правени, разясниха локалните хора по време на строителните работи. Цялостно са преасфалтирани 3 от улиците, другите 3 са актуализирани в по-голямата си част. Изградената нова настилка по „ Българско опълчение “, „ Кочо Честименски “, „ Горица “, „ Ангел Кънчев “, „ Кольо Трифонов “ и „ Никола Парапунов “ е над 16 000 квадратни метра.

От началото на годината до момента други 14 улици в кварталите „ Макак “ и „ Дивдядово “, в разнообразни елементи на града и в регионите към няколко учебни заведения в Шумен също бяха главно ремонтирани. Пред довеждане докрай е павирането на ул. „ Цар Асен “ в центъра на града. Подготвена за асфалтиране е част от ул. „ Средна гора “ в квартал „ Боян Българанов “ и ул. „ Нанчо Попович “, която се намира до Профилираната природоматематическа гимназия.

Близо 2 млн. лв. лични средства е вложила общинската администрация в настоящи поправки по уличната мрежа от началото на тази година до края на месец септември. Очаква се с привършване на строителството сумата доста да се усили. Изпълнител на дейностите е  “Автомагистрали – Черно море ” АД.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР