Жителите на ще могат да получат национална лична карта, без

...
Жителите на ще могат да получат национална лична карта, без
Коментари Харесай

В Аржентина издават лични карти без определение за пол

Жителите на ще могат да получат национална персонална карта, без да показват пол. Първите три копия на такива документи бяха издадени на 21 юли от президента на страната Алберто Фернандес, оповестява ТАСС.

" Правим стъпка към обстоятелството, че за документи никой да не се пита какъв е - мъж или жена. Държавата не би трябвало да се тревожи за това, би трябвало да се интересува дали децата учат, дали се имунизират, дали тези, работят заплащат налози ", сподели президентът на церемонията, съобщи БГНЕС. 
 Аржентина стопира износа на говеждо месо за 30 дни Аржентина стопира износа на говеждо месо за 30 дни
Аржентина, един от най-големите експортьори на говеждо месо, спря продажбите на месо в чужбина за 30 дни, с цел да се бори с повишението н...

" Има и други идентичности, с изключение на мъжки или женски и ние би трябвало да ги почитаме. Те постоянно са съществували, просто преди този момент е било прикрито. Скривайки тези въпроси, лишаваме милиони хора от благополучие, лишавайки ги от опцията да бъди щастливи, сподели Фернандес.

Сега в графата за пол на персоналната карта, вместо буквата „ F “ (жена) или „ M “ (мъж), аржентинците ще могат да изберат алтернатива „ X “, в случай че желаят. Знакът " X в графата за пол ще има следните смисли: не конкретизиран, неустановен или различен вид, с който човек, който не се усеща като мъж или жена, може да се разпознава, се споделя в указа, подписан от президента на страната./ БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР