Жителите на шест благоевградски села обявиха готовност за протестни действия

...
Жителите на шест благоевградски села обявиха готовност за протестни действия
Коментари Харесай

Глас народен! 6 села в община Благоевград се готвят за протест заради моста за с.Покровник! Пътно управление все още не е обявило обществена поръчка за ремонта

Жителите на шест благоевградски села оповестиха подготвеност за протестни дейности в края на седмицата. Поводът е забавеният забавеният ремонт на моста над река Струма край село Покровник, който свързва селата с основния път и регионалния център. Мостът се унищожи при изобилните превалявания и наводнения преди повече от 6 месеца. Оттогава досега жителите на селата са принудени да обикалят, с което пътят им се усилва с повече от 5 километра.

Имаше заричане, че мостът ще бъде ремонтиран бързо, кметът на Благоевград Илко Стоянов даже откри и финансиране, тъй че нямаше спънки възобновяване на значимото пътно оборудване към този момент да е завършило. От февруари досега обаче по казуса смоста няма никакво придвижване. Установи се, че процесът е занимателен в Областно Пътно ръководство, откъдето към момента не са оповестили поръчка за осъществяване на ремонтните действия. Едва, когато стана ясно, че хората се готвят за ефикасни протестни дейности шефът на Пътно ръководство се задейства, разясниха обстановката осведомени.

Очаква се в петък, -13-ти май, жителите на селата да изразят гласно недоволството си като се съберат в региона на моста за митинг. Дали до тогава пристрастеностите ще бъдат охладени с уместно заричане или деяние. Кметът на регионалния център Илко Стоянов съобщи, че поддържа напълно жителите на селата, той персонално е направил пътека към институциите за обезпечаване на средства за ремонта, само че дейностите на други институции са извънредно вяли, поради което се стига до това напрежение.
Петя Иванова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР