Жителите на селските райони на Съединените щати имат 19% по-висок

...
Жителите на селските райони на Съединените щати имат 19% по-висок
Коментари Харесай

Учени: Рискът от сърдечна недостатъчност e по-висок на село, отколкото в града

Жителите на селските региони на Съединените щати имат 19% по-висок риск от развиване на сърдечна непълнота спрямо техните събратя в градовете. Това е резултатът от огромно изследване, подкрепено от Националните институти по опазване на здравето на Съединени американски щати и представено от Синхуа.

Проучването, оповестено в сряда в приложението за кардиология на сп. „ Джърнъл ъф американ медикал асосиейшън “, демонстрира, че чернокожите мъже, живеещи в селските региони, са най-уязвими от всички - 34% по-висок риск от сърдечна непълнота спрямо тези, живеещи в града.

[gallery]13531[/gallery]

Изследователи от Националния институт за сърцето, белите дробове и кръвта на Съединени американски щати и Медицинския център на университета „ Вандербилт “ съпоставят процентите на новопоявила се сърдечна непълнота измежду поданици на огромни и дребни обитаеми места в 12 американски щата.

В края на интервала на изследване откривателите откриха, че животът в селските региони е обвързван с нараснал риск от сърдечна непълнота както измежду дамите, по този начин и измежду чернокожите мъже.

„ Това проучване ясно демонстрира, че се нуждаем от принадлежности или способи на намеса, особено предопределени за попречване на сърдечна непълнота в селските популации, изключително измежду чернокожите мъже, живеещи в тези региони “, сподели Вероник Л. Роджър, член на екипа, осъществил проучването.

[gallery]13445[/gallery]
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР