Жителите на село Скравена ще имат пряк и бърз транспортен

...
Жителите на село Скравена ще имат пряк и бърз транспортен
Коментари Харесай

Скравена ще има пряк и бърз достъп до новото трасе на Е-79 между Мездра и Ботевград

Жителите на село Скравена ще имат директен и бърз транспортен достъп до трасето на път Е-79 Мездра-Ботевград, а хората от селото и туристите, посещаващи манастира "Св. Николай ", ще имат връзка с републиканския път, стана ясно на среща сред ръководителят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски и представители на предприемчив комитет от Скравена, по отношение на модернизацията на пътя Мездра-Ботевград.
Както е и сега достъпът до храма ще се реализира по общинския път Новачене-Ботевград Скравена - в. з. Лозята, който се отделя от първокласния път Е-79 при село Скравена. След като приключи модернизацията на трасето Мездра-Ботевград прекосяването ще е посредством пътен надлез при 189-ти км като пресичането с общинската пътна мрежа ще бъде безконфликтно на две равнища. Новият пътен надлез ще е на към 3 км от село Скравена.
Агенция "Пътна инфраструктура " е приела предлагането на община Ботевград вместо кръгови кръстовища да се изградят уреди на две равнища, с което ще се увеличи пътната сигурност, поради възходящия тежкотоварен трафик и предстоящото нарастване на автомобилното придвижване в идващите години. В разговор с кметовете на обособените обитаеми места АПИ търси и предлага разновидности по всеки зародил проблем, с цел да се приложат най-хубавите механически решения в процеса на строителството и в интерес на жителите при реализацията на значим за Северозападна България инфраструктурен план, какъвто е скоростният път Мездра-Ботевград.
С построяването на новото трасе на Е-79 придвижването в сектора в региона на селата Скравена и Новачене ще се реализира безвредно и комфортно като са планувани следните пресичания на две равнища: Пътен възел "Люти дол " при 175-ти км; Общински път Новачене - Боженица /пътен възел Новачене/; Ведомствен път Скравена - Кариера при 187-ми км, който ще е надлез над новия път; Общински път Новачене - Ботевград/Скравена - в. з. Лозята при 189-ти км /надлез Трудовец/; Селскостопански подлез при 190-ти км; Пътен възел "Ботевград " при 193-ти км.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР