Жителите на селата Богдан и Каравелово, които пострадаха най-тежко от

...
Жителите на селата Богдан и Каравелово, които пострадаха най-тежко от
Коментари Харесай

Започва оценката на щетите от тежките наводнения в Карловско

Жителите на селата Богдан и Каравелово, които пострадаха най-тежко от наводненията след скъсаната дига на р. Стряма, стартират описването на вредите по имуществото им.

Комисия от специалисти ще направи цялостно изложение на разрушената инфраструктурата и на къщите, които би трябвало да бъдат възобновени, оповестява БНР.

За комента Агенцията за обществено подкрепяне отпуска единствено еднократна помощ от половин минимална работна заплата - 355 лева

 Село Каравелово след наводнението от септември 2022

Десетки поданици на селата към Карлово трябваше да бъдат евакуирани, тъй като домовете им са необитаеми поради наводнението и затлачването с тиня, камъни, дървета и наноси. За разчистването им оказват помощ военни и пожарникари, чака се да дойде и спомагателна техника за премахването на отпадъците и освобождението на пътищата.

Повечето хора са прибрани при родственици и познати, само че над 60 души краткотрайно настанени в кметствата на селата.

Земеделските притежатели, чиито ниви са унищожени от наводнението, също ще могат да подадат заявление за възобновяване на разноските от Министерството на земеделието.

Досега е възобновен един от рухналите мостове към село Богдан, тъй че селото още веднъж има достъп до останалите обитаеми места.

В общината към момента има селища без водоснабдяване, което може да се възвърне не по-рано от вторник.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР