Жителите на с. Костиево обсипаха с благодарности кмета на община

...
Жителите на с. Костиево обсипаха с благодарности кмета на община
Коментари Харесай

Костиево благодари на кмета Димитър Иванов за обновената...

Жителите на с. Костиево обсипаха с благодарности кмета на община „ Марица “ Димитър Иванов, който откри обновената детска градина „ Буратино “ в селото.

Сградата, която се реконструира за пръв път след построяването й през 1972 година, е неузнаваема след ремонта.

Забавачката е толкоз изменена, че децата и родителите, които влязоха за пръв път в нея ахнаха и не съумяха да сдържат радостните си възклицания.

Директорката Радосвета Йонкова благодари горещо на кмета Димитър Иванов за сполучливо приключения ремонт.

„ Благодарим Ви за всеотдайността и поддръжката от началото до края, с цел да забележим по този начин красива и актуализирана детската ни градина. Благодарим Ви господин Иванов, че ни включихте в плана, че бяхте от първия до последния момент с нас, с децата, и с сътрудниците от ДГ „ Буратино “. Пожелавам Ви доста креативен триумфи и победи оттук-нататък. “, обърна се към кмета Радосвета Йонкова.

Димитър Иванов посочи, че в този миг нищо не го прави по-щастлив от насладата в очите на малчуганите и напомни окаяното положение на забавачката преди реконструкцията.

„ Чувствам се задоволен, тъй като виждам какъв брой удовлетворени са децата. Много от Вас, си спомнят положението на постройката, в което тя се намираше преди старта на ремонтните работи. Радвам се, че малчуганите получават едно украшение, а родителите са спокойни, че децата им вървят в безвредна и удобна детска градина. “, уточни кметът на община „ Марица “.

Той благодари на хората от екипа на забавачката, по тази причина че са работили неуморно и в събота, и в неделя, с цел да бъде отворена тя в навечерието на Международния ден на детето 1-ви юни.

„ Новата детска градина е по-големият подарък, в този момент ще Ви дам по-малките. “, пошегува се Димитър Иванов. Той връчи на директорката 4 торби с играчки – за 4-те групи деца, озвучителна уредба, косачка за градината и даде обещание в най-кратки периоди в двора да бъде направена съвременна детска площадка.

След празничния водосвет, отслужен от отец Георги, кметът, ръководителят на Общински съвет „ Марица “ Гергана Трендафилова, зам.-кметът Петко Чочев, директорката Радосвета Йонкова и шефът на фирмата-изпълнител „ ИНМАТ София “ ЕООД Йордан Кълвачев прерязаха алегорично лентата.

Признателни майки от с. Костиево непрестанно спираха кмета, с цел да го поздравят и да му благодарят, че децата им най-сетне ще вървят в детска градина със здравословна просветителна среда.

По време на ремонта е укрепена структурата на постройката, сменени са дограмите, ел. и ВиК инсталациите, вентилацията, климатизацията и газовото стопанство, има нова топлоизолация и отоплителна апаратура на природен газ. Инсталирана е мълниезащита с изпреварващо деяние, реконструирани са санитарните пространства и физкултурния салон, всички стаи са с нова мазилка и багра, ремонтирана е оградата и са заменени настилките към забавачката. На покрива има нова топло и хидроизолация, построена е рампа за инвалиди и слънчева апаратура за топла вода.

Реконструкцията е осъществена със средства от държавния Национален Доверителен Екофонд (НДЕФ) и от общинския бюджет.

На събитието участваха и общински съветници и кметове на обитаеми места от община „ Марица “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР