Жителите на редица европейски държави не са доволни от цените

...
Жителите на редица европейски държави не са доволни от цените
Коментари Харесай

Европейците съвсем не са доволни от цените на новите модели iPhone

Жителите на редица европейски страни не са удовлетворени от цените на новите iPhone XS и XS Max. Корпорацията Apple може би не вниква в детайлите на валутните курсове и е сложила цени с идентични числа. Например, 999 $, 999 евро, 999 паунда за еднакъв смарт телефон.

Много хора пресметнаха, че ще им излезе по-евтино да летят от Европа в Съединени американски щати, да купят по този начин стремежи iPhone и да се върнат назад. Засега новите телефони на Apple излизат най-скъпо в Унгария. Там iPhone XS Max с 512 GB флаш диск коства 1689 евро, което превърнато в американска валута излиза 2064 $. Това са $615 повече, в сравнение с е цената на смарт телефона в Съединени американски щати.

Естествено, редица консуматори започнаха да се вглеждат в смарт телефоните на съперниците с по-гъвкава ценова политика. Така да вземем за пример, Samsung Galaxy Note 9 във Англия коства цели два пъти по-евтино от iPhone XS Max с гаранцията AppleCare+ – 700 паунда вместо 1449 паунда.

В Европа и преди цените на iPhone бяха по-високи спрямо другите цени.

Но тактиката на Apple да продава по-скъпи смарт телефони на фона на намаляващото търсене явно е сполучлива. Именно това даде опция на корпорацията от Купертино да трансферира $1 трилион пазарна капитализация.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР