Жителите на пловдивското село Брестовица се вдигат отново на протест,

...
Жителите на пловдивското село Брестовица се вдигат отново на протест,
Коментари Харесай

Вода с манган: Как живеят четири години жителите на Брестовица?

Жителите на пловдивското село Брестовица се подвигат още веднъж на митинг, поради водата с манган, която продължава да тече от чешмите им.

Проблемът е от четири години. Решение съгласно хората не е открито, множеството от тях се оплакват от здравословни проблеми.

„ Решение няма, оправяме се по същия метод като преди четири години – с доста нерви, носене на вода от кое място ли не, вървене по лечебни заведения и пазаруване на медикаменти. Когато водата не е годна за пиянство, здравословните проблеми са налице “, изясни уредникът на митинга Любомир Томов.

 Каква е повода за високите равнища на манган във водата в с. Брестовица? Тази сутрин 1 мин. Каква е повода за високите равнища на манган във водата в с. Брестовица?  Водата за над 3 хиляди поданици на с. Брестовица не е годна за пиянство България 1 мин. Водата за над 3 хиляди поданици на с. Брестовица не е годна за пиянство  Каква е повода за високите равнища на манган във водата в с. Брестовица? Тази сутрин 1 мин. Каква е повода за високите равнища на манган във водата в с. Брестовица?  Водата за над 3 хиляди поданици на с. Брестовица не е годна за пиянство България 1 мин. Водата за над 3 хиляди поданици на с. Брестовица не е годна за пиянство

Снимка: bTV

Жена от Брестовица също е възмутена. Според нея „ някои високо горе във властта на тази страна е решил, че там не живеят хора “. Тя изяснява, че за възрастните хора е мъчно да си носят вода от 20-30 километра.

„ Има открити нови кладенци. Работим взаимно с Община Родопи. Има три нови кладенеца в землището на Йоаким Груево. Добрата вест, която е от през вчерашния ден, е, че нашият шеф е подписал контракта за заем за построяването на един от секторите, който ще докара водата до мрежата на Брестовица “, изясни Йордан Чемишев, основен инженер на ВИК-Пловдив.

„ Към момента сме построили трите нови сондажа, които се явяват трите нови водоизточника на Брестовица. Те са с безусловно чиста вода и доста добър дебит. Направили сме и техническия план за построяването на 8 км довеждащ тръбопровод и 27 км вътрешна водопреносна мрежа “, сподели кметът на Община Родопи Павел Михайлов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР