Жителите на пет населени места блокираха главен път Е-79 при

...
Жителите на пет населени места блокираха главен път Е-79 при
Коментари Харесай

Протест блокира път Е-79 при Владая, двама са задържани

Жителите на пет обитаеми места блокираха основен път Е-79 при гара Владая в символ на митинг. Протестът стартира в 17:00 ч. и в него се включат жителите на с. Владая, с. Драгичево, с. Мърчаево, с. Рударци и с. Кладница. Двама души бяха арестувани поради пререкания с полицията по време на митинга. Задържаните мъже са отведени за разпит от полицията.

Причината за митинга са проектите на Агенция " Пътна инфраструктура " от началото на юли да спре реверсивното придвижване, което всяка заран се прави посредством слагане на конуси, които обезпечават придвижването посока София в две ленти.

Протестиращите имат две безапелационни претенции: Изграждане на непрекъсната система за реверсивна организация на придвижването, което към този момент е дадено от страна на АПИ и изпълняването на уговорката в срок; Намиране на вид за решение на казусът с изходът на жителите на с. Драгичево в посока град София.

Демонстрантите ще блокират пътя няколко пъти за по 3-4 минути, а не за непрекъснато, както смятаха авансово да създадат.

Протестът продължи до 18 ч., като протестиращите пускат придвижването на стадии.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР