Жителите на Париж гласуват на референдум за това да бъдат

...
Жителите на Париж гласуват на референдум за това да бъдат
Коментари Харесай

В Париж гласуват да има ли по-високи такси за паркиране на големите джипове

Жителите на Париж гласоподават на референдум за това да бъдат ли увеличени таксите за паркиране на SUV (Sport Utility Vehicle) колите в столицата.

Общо 1.3 млн. гласоподаватели би трябвало да отговорят дали са " за " или " срещу " налагането на спомагателна такса за паркирането на коли, които са " тежки, огромни и замърсяват въздуха ".

Ако новите цени бъдат признати, водачите на колите и хибридите с тегло над 1,6 тона, както и електрическите коли с тегло над 2 тона, ще заплащат 18 евро на час, с цел да паркират в центъра на Париж, и 12 евро - в останалите квартали.

Изключение ще се прави за жителите с непрекъснато позволение за паркиране, такситата, колите за спешна помощ, колите, които зареждат магазини, и хората с увреждания.

Мярката е по предложение на кмета на Париж Ан Идалго, която през декември съобщи, че " колкото по-големи са този вид коли, толкоз повече замърсяват въздуха. "

Идалго разгласи, че преди Олимпийските игри желае да трансформира града в по-чисто и зелено място. Според нея новата мярка би засегнала единствено 10 на 100 от паркираните в Париж коли, само че би носила спомагателни доходи от 35 млн. евро на година.

С предлагането си тя си навлече гнева на опозицията в общинския съвет, само че и на част от водачите - близо 40 млн. членове на една от автомобилните асоциации започнаха да събират подписи в поддръжка на свободния избор на транспортни средства.

Те назовават концепцията на Идалго " маркетинг " и " празни думи " и изясняват, че по-високите такси биха се отразили и на фамилиите с по-големи коли.

" Нов съвременен джип освен, че не замърсява повече, а даже замърсява по-малко от една по-малка дизелова кола, създадена преди 2011 година, " споделят представители на сдружението на водачите.

Последният сходен референдум в Париж беше през април, когато беше гласувана чартърен по улиците на града. Избирателната интензивност тогава обаче беше единствено 7%.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР