Жителите на оряховските села Горни и Долни Вадин започнаха изкърпването

...
Жителите на оряховските села Горни и Долни Вадин започнаха изкърпването
Коментари Харесай

Жителите на оряховските села Горни и Долни Вадин сами ремонтират път в района

Жителите на оряховските села Горни и Долни Вадин започнаха изкърпването на значима за живота в тези обитаеми места пътна права. Средствата за ремонтите близо 4 хиляди лв. са събрани посредством дарителска акция в обществените мрежи.  

С лопати, кирки и метли и самоделни принадлежности, приспособени за полагане на асфалт, жителите на оряховските села Горни и Долни Вадин започнаха изкърпване на дупките по пътя към прилежащото село - Крушовене.

" Има над 50 индивида. На хората им омръзна към този момент да си трошат колите, режем клони, чистим дървета ", описа един от участниците в ремонта.

Пътят е значим за локалните хора, тъй като прилежащото по-голямо село - Крушовене учат и децата от оряховските села. 14-километровата права не е ремонтирана от десетилетия. След както локалните хора започнаха да събират дарения за изкърпването ѝ, от АПИ оповестиха, че отпускат 300 хиляди лв. за рехабилитацията ѝ, която ще стартира от юли.

" Това се приказва от доста години. Не им имаме вяра, когато дойдат и почнат машини да къртят по асфалта да вършат път, тогава ще им повярваме. "

" 300 хиляди лв. до средата. Тази права е доста дълга, тъй че май 3 милиона ще трябват. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР