Жителите на Обзор и шестте села - Баня, Приселци, Раковско,

...
Жителите на Обзор и шестте села - Баня, Приселци, Раковско,
Коментари Харесай

Обзор и шест села решават на референдум за отделяне от община Несебър

Жителите на Обзор и шестте села - Баня, Приселци, Раковско, Емона, Паницово и Козница вземат решение в неделя на референдум за отделянето им от община Несебър. Имащите право на глас би трябвало да дават отговор с " да " или " не " на въпроса: " Подкрепяте ли предлагането за отделяне на нова община с център град Обзор ".

Изоборните секции са девет. Три са в Обозор, шест в селата. Силвия Димитрова, ръководител на Общинската изборна комисия сподели, че са обезпечен маски и дезифинктанти, в пространствата на всеки час се прави стерилизация и проветряване. В допитването имат право да вземат участие 2114 поданици на община Несебър.

Решението за референдума бе взето със заповед на Областния шеф на Бургаска област след отвод на общинския съвет в Несебър да допусне привикване на локален референдум и основаване на нова община.

Референдумът ще бъде приет, в случай че най-малко 40 на 100 от имащите право на избор гласоподават.

От Централната изборна комисия оповестиха, че неправителствена организация " Българско съдружие за поощряване на гражданската самодейност " със свои девет наблюдаващи ще следи за нарушавания и съблюдаване на изборните правила по време на референдума.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР