Жителите на община „Марица” предпочитат да записват децата си в

...
Жителите на община „Марица” предпочитат да записват децата си в
Коментари Харесай

За 10 години: В община „Марица“ са изградени 8 нови градини, в момента се строи 9-та

Жителите на община „ Марица” избират да записват децата си в детските градини в 19-те обитаеми места на селищната система. Това е повода, заради която от първия ми мандат като кмет през 2012 година до момента са издигнати 8 нови детски градини, сега се строи 9-та, а до края на годината започва строителството на десета. Това съобщи кметът на община „ Марица” Димитър Иванов във връзка изявлението на кмета на Пловдив Здравко Димитров, че „ не е чул в общините „ Марица “ и „ Родопи “ да строят нови забавачки “.

Иванов изброи селата, в които са построени градини от първа копка по време на неговото ръководство.

„ Нови здания са издигнати в селата Труд, Рогош, Войводиново, Калековец, Крислово, Строево, Скутаре и Граф Игнатиево. В развой на градеж е нова детска градина в с. Радиново, тази година започваме построяването на ново детско заведение в с. Бенковски. Санирани и актуализирани са постройките в селата Маноле, Рогош, Царацово, Манолско Конаре и Костиево “, посочи кметът на община „ Марица “.

Той е безапелационен, че жителите избират детските градини в селищната система поради прелестната материална база и качественото обучение.

„ Хората, които живеят в община „ Марица “ записват децата си в градините тук, по тази причина непрекъснато строим нови. Нещо повече – доста от жителите на Пловдив и други огромни градове, които са се преселили в община „ Марица “, на драго сърце водят децата си в нашите съвременни детски градини, които дават обучение на най-високо равнище. Моето верую от началото на ръководството ми постоянно е било, че образованието и комфорта на най-малките поданици на общината стоят преди всичко “, акцентира Димитър Иванов.

Той изброи част от плановете осъществени по време на кметуването му, чиято цел е по-добро бъдеще на децата – създаване на първото приблизително учебно заведение на територията на община „ Марица “ – в с. Маноле, на 4 нови класни стаи в учебното заведение на с. Граф Игнатиево, саниране на постройките на учебните заведения в селата Войводиново, Труд, Граф Игнатиево, Калековец и Строево, градеж на две читалища, две спортни зали и над 40 детски площадки.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР