Жителите на наскоро завършена жилищна сграда в Сидни, която предизвика

...
Жителите на наскоро завършена жилищна сграда в Сидни, която предизвика
Коментари Харесай

Евакуираха жители на небостъргач в Сидни, който се… мести

Жителите на неотдавна приключена жилищна постройка в Сидни, която провокира суматоха с " пукащи шумове " на Бъдни вечер, бяха евакуирани наново, като инженерите работят " непрекъснато ", с цел да разрешат казуса.

Полицията и службите за незабавна помощ изтеглиха към 300 души в 38-етажната Опал Тауър в Олимпийския парк в Сидни и други близки здания в понеделник след известия за " пукащи шумове ".

По време на случая постройката се е преместила " от един до два милиметра " и управляващите декларират, че са разкрили цепнатина на 10-тия етаж.

Около 2/3 от жилищата бяха оповестени за безвредни за връщане във вторник сутринта, само че 51 други бяха оповестени за " структурно рискови ".

Проблемът обърка коледните проекти на засегнатите поданици, като някои споделиха на локалните медии, че би трябвало да спят в колите си, до момента в който чакат да се върнат вкъщи.

Други пък оповестиха, че въпреки жилищата им да се смятат за безвредни, те се опасяват да живеят в тях.

Строителят „ Айкън “ отбрани кулата като " структурно постоянна ".

" Временното изтегляне е защитна мярка, която разрешава на инженерите да работят непрекъснато, с цел да проучат и ремонтират обекта в най-бързия вероятен период, без в допълнение терзание за жителите ", прибавя той в изказване.

По време на среща на живущите в постройката беше казано, че може да отнеме до 10 дни, преди да бъдат позволени назад в кулата, оповестява Агенция Франс Прес.

Правителството на Нов Южен Уелс към този момент организира следствие по структурната целокупност на постройката.

Кулата е открита тази година и е покрай мястото на Олимпиадата в Сидни през 2000 година. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР