Жителите на Луганска област в Източна Украйна са призовани незабавно

...
Жителите на Луганска област в Източна Украйна са призовани незабавно
Коментари Харесай

Призовават за масова евакуация в Луганск

Жителите на Луганска област в Източна Украйна са призовани неотложно да се изтеглят, оповестява Би Би Си.

" Следващата седмица може да е сложна. Това може да е последният път, в който към момента имаме късмет да ви спасим ", сподели ръководителят на регионалната администрация в Луганск Сергей Гайдай.

" Единственото, което се изисква от теб, е да останеш жив ", цитира украинската осведомителна организация УНИАН думите на Гайдай.

Руските сили са насочили вниманието си върху завладяването на Луганск и Донецк, които са част от региона на Донбас в Източна Украйна, остаряла зона за произвеждане на въглища и стомана.

Тази заран бе оповестена въздушна паника и в Харков и района. Украинският щаб оповестява и че към Харков се насочват още съветски сили, а обстановката в Изюм е на ръба на филантропична злополука. За днешния ден това е втора въздушна паника, откакто в дребните часове на нощта градът бе разтресен и от детонации. Все още няма информация за жертви и разрушенията.

В столицата Киев също е оповестена паника. До 22 ч. през вчерашния ден имаше въведен полицейски час в столицата, а тази заран жителите мога да излязат на улиците. Това обаче и в този момент е невероятно точно поради сирените. Миналата седмица съветски ракети удариха в утринните часове още веднъж преградие на столицата.

Генералният щаб чака съветските войски да продължат бойните дейности, с цел да доближат административните граници на Херсонска област. Руснаците се пробват да разположат войски и на левия бряг на река Северски Донец, като се водят разследващи сражения в региона на селищата Заводи, Дмитровка и Дибровне.

Продължават обсадата и на Мариупол. По данни на съветското министерство на защитата украинските военни са намерили леговище в завода " Азовстал ".

Вчера сутринта Русия излезе с ултиматум украинските военни да се предадат, като тогава те ще бъдат оставени живи. Ултиматумът бе отритнат, а министър председателят Денис Шмигал съобщи, че самият Мариупол към момента не е паднал.

Украински политици, в това число и президентът Зеленски, обявиха, че борбата за Мариупол може да бъде " алена линия " за по-нататъшни договаряния.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР