Жителите на Кюстендил се оплакват от опасно кръстовище в централната

...
Жителите на Кюстендил се оплакват от опасно кръстовище в централната
Коментари Харесай

Жители на Кюстендил недоволстват заради опасно кръстовище

Жителите на Кюстендил се оплакват от рисково кръстовище в централната част на града и упорстват да се вземат съответни ограничения. Кръстовището е белязано с няколко произшествия през годините, като последната е от предходната седмица. Ще има ли решение този дълготраен проблем?



" Много постоянно се случват произшествия. Ние живеем в непосредствена непосредственост. Често ме викат за очевидец. Подавах молба в общината предходната година да се сложат пътно трудности, тогава беше още остарялото управление на града, само че тогава ми дадоха отговор, че след извършена комисия, ми отхвърлят ", сподели живеещата в региона Анелия.

Жената описа, че постоянно в региона се вършат и гонки. Освен това има доста паркирали коли, които затрудняват видимостта на водачите.

Инспектор Радослав Стойнев от " Пътна полиция " в града изясни,че главната причина за птп-тата е неспирането на знака " Стоп ".



" Пътният знак е забележим, не е обраснал в клони и не виждам друга причина за пътнотранспортни катастрофи ", добави той.

Кметът на община Кюстендил уточни, че през тази година не е имало подадени тъжби.

" Но това, което съм направил е следното. Вчера съм направил комисия по безопастност на придвижването, на която бяха прегледани три кръстовища, измежду които и това. Взели сме решения. Конкретно за това кръстовище решението, което взехме е следното: на пътя ще бъде начертано с алена маркировка знак " Стоп ", с цел да заострят вниманието на водачите. Ще бъде направена и повдигната пешеходна пътека ", добави кметът на града.

Вижте повече в директното включване на Аксения Ангелова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР