Жителите на квартал Младост“ днес могат да участват в обществено

...
Жителите на квартал Младост“ днес могат да участват в обществено
Коментари Харесай

Днес е общественото обсъждане за презастрояването на ”Младост” 1А

Жителите на квартал „ Младост “ през днешния ден могат да вземат участие в публично разискване на препоръчан проект за ново застрояване на 60 жилищни блока в квартала. Срокът за възражения по показания през днешния ден проект ще бъде до 22.12.2018 година
Обсъждането ще стартира в 18:00 часа, в Народно читалище „ Младост 1971 “. Ще бъде показан обстоен организационен проект за уголемение на " Младост " 1А.

Недоволните от презастрояването на квартала сигнализираха, че е планувано гигантско застрояване на към 60 нови здания. По думите им съвсем всички нови здания имат предопределение " за жилищно строителство " и ще бъдат ситуирани в две зони - на север от ул. " Ана Ахматова " в посока бул. " Цариградско шосе " и на изток от ул. " Ресен " в посока Горубляне. Повечето блокове ще бъдат 10-етажни.

Няма планувана нито една нова детска градина. Няма планувано нито едно ново учебно заведение. Бул. " Копенхаген " е единствено на фотография и няма никакви гаранции, че ще бъде построен. Наличието на неизграден бул., както и представянето на бул. " Ал. Малинов " като 10-лентов на хартия е единствено опрощение за допускането на това голямо застрояване. Предвидени са доста здания, които даже нямат достъп до улица. Ще се строи на процедура жилищен квартал върху зона, която не е жилищна и с по-високи градоустройствени индикатори. Не е ясно какъв градски превоз ще обслужва тези над 60 нови здания. Живеещите в квартала се чудят къде ще учат и вървят на детска градина децата на новодомците.

Натоварването върху пътните артерии ще се усили неимоверно доста, трансформирайки живота на над 100 хиляди поданици в пъкъл. Няма да има задоволително места в детските градини, учебните заведения, поликлиниките и другите публични институции.

Плановете са два - първият към този момент бе показан на 6 декември, като следва представянето на втория проект, който е с най-голямо застрояване. Планът, който ще бъде показан през днешния ден може да видите ТУК.

Крайните дати за възражения, оферти и претенции по плана до Главния проектант на Столична община са надлежно 19.12.2018 година за проекта с по-малкото застрояване, показан на 06.12.

Срокът за възражения на показания през днешния ден проект е 22.12.2018 година Възраженията е целесъобразно да се подават в деловодството на регион " Младост ", защото не е посочена опция за подаване по електронен път.

След тези дати ще бъдат одобрявани единствено мнения.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР