Жителите на Куклен ще проведат нови протестни действия срещу готвения

...
Жителите на Куклен ще проведат нови протестни действия срещу готвения
Коментари Харесай

Нов протест готвят жителите на Куклен срещу инсинератор край града

Жителите на Куклен ще проведат нови протестни дейности против готвения градеж на инсинератор на човешки тленни остатъци край града им. Те ще се съберат в сряда от 9 часа пред постройката на Регионалната ревизия по околна среда и води в Пловдив, където от 10 часа би трябвало да се организира второ съвещание по проблема, оповестиха от Инициативния комитет.

В своя позиция те показват, че с помощта на изразените възражения от страна на Община Куклен, с. Крумово и Областна администрация - Пловдив, бе планувано второ съвещание в инспекцията и приканват съгражданите си за поддръжка.

Кметът на Община Куклен Мария Белчева също ще поддържа недоволството на хората.

КРОСС напомня: митингите на локалното население започнаха още през февруари тази година, когато се организира и първото публично разискване за построяването на инсинератора.

До следващия митинг се стига, откакто Инициативният комитет взе решение, с което възразява против реализацията на капиталовото предложение за „ Преустройство на склад за строителни материали в инсинератор за човешки тленни остатъци " в местността „ Орта Хан " в землището на Куклен.

„ Не желаем наоколо до мястото, в което живеем ние и порастват децата ни, да се построи оборудване, предопределено за изгаряне на човешки тела и остатъци, съпроводено с риск от в допълнение замърсяване на околната среда. Според нас то е в прорез с религиозните вярвания на общността ни ", се споделя в писмо на Инициативния комитет до министерството на околната среда и водите, регионалния шеф на Пловдив, шефа на РИОСВ-Пловдив и шефа на РЗИ-Пловдив.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР