Жителите на Кубрат очакват с интерес гостуването на именитата им

...
Жителите на Кубрат очакват с интерес гостуването на именитата им
Коментари Харесай

Жителите на Кубрат очакват с интерес гостуването на именитата им съгражданка Лили Иванова

Жителите на Кубрат чакат с интерес гостуването на именитата им съгражданка Лили Иванова. Примата на българската музика стартира тазгодишното си турне на 14 април от родния си град.

Концертът ѝ е от 20 часа в Народно читалище „ Св. св. Кирил и Методий “. На идващия ден певицата, дружно с бенда си, ще зарадва публиката в Разград. Тя ще извърши своите обичани от всички шлагери в залата на Общинския културен център.

„ Кубратчани са щастливи, че обичаната легенда на българската музикална сцена е избрала родния си град за първа изява тази година. Много хора обаче са разочаровани, че няма да могат да участват на концерта, тъй като местата са лимитирани и билетите са разпродадени за часове след формалното им стартиране в продажба “, сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция Здравко Вутов, шеф на отдел „ Просвета и просвета “ в община Кубрат. Той си спомня, че последно кубратската аудитория е съумяла да се допре онлайн до творчеството на Лили Иванова през 2011 година.

По думите на Вутов надали има човек от по-зрялото потомство в града, който да не се гордее с именитата си съгражданка и да не може да опише нещо, обвързвано с живота й.

Той изясни, че преди години Лили Иванова доста постоянно е посещавала Кубрат, участвала е на значими събития. „ В първите издания на националния конкурс за млади реализатори “ Медни гласчета “ персонално тя връчваше огромните награди, учредени от нея, на спечелилите “, сподели още Здравко Вутов.

Той добави, че Лили Иванова обича да оказва помощ на съгражданите си, за което те са й извънредно признателни. Много пъти е спонсорирала институции, давала е средства за празнувания в родния си град, правила е доста дарения. Обединената школа по изкуствата е обзаведена по концепция и план на Лили Иванова. Мебелите и столовете в залата са нейни, дарени особено за школата. За децата е закупено ново пиано, дарила е и аудиосистема, както и доста свои фотоси, които красят стените на залата.

„ Надяваме се децата, които се образоват в школата да вземат образец от нейния звезден път и някой ден да имаме неин правоприемник “, сподели с нескрита горделивост Здравко Вутов.

В специфична секция в библиотеката на кубратското читалище се съхраняват и дарените преди две години книги от персоналната сбирка на Лили Иванова. Стотиците томове литература са от разнообразни браншове на знанието, като част от тях са с подпис на певицата, уточни още специалистът.

Той добави, че преди да излезе на сцената първата дама на българската сцена ще се приготви в гримьорната, направена с нейни средства за децата от Школата по изкуства.

Кубратчани безпределно доста се гордеят, че в техния дребен град се е родила такава велика изпълнителка като Лили Иванова. Вече 20 години тя е „ Почетен жител на Кубрат “. В пешеходната зона в центъра на града, където е била родната й къща, има „ Алея на младите гении “. Дръвчетата там са засадени през годините от дребните артисти, участници в състезанието „ Медни гласчета “. Създател и подстрекател на състезанието е примата на българската сцена, сподели още Вутов.

За хората от Кубрат Лили Иванова е звезда във всевъзможен аспект. Всички обаче са на мнение, че тя би трябвало по-често да си идва в родното градче. Те ще се радват доста, в случай че естрадната прима провежда още един концерт в родния си град.

От името на своите съграждани Здравко Вутов пожела на една от най-големите митове на българската музика доста здраве и още дълги години да радва феновете си със своето творчество.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР