Жителите на Каравелово вдигат мост с пари, събрани от дарения.

...
Жителите на Каравелово вдигат мост с пари, събрани от дарения.
Коментари Харесай

С пари от дарения в Каравелово вдигат мост на единството

Жителите на Каравелово подвигат мост с пари, събрани от дарения. Решението бе взето по време на заседание предходната вечер, на което бе разисквано разпределението на даренията, събрани по сметката на съдружие „ Любен Каравелов “ и в кметството. Сумата е в размер на 38 000 лв.. Те ще бъдат предопределени за създаване на дълготраен мост на мястото на съборения от наводнението на 2 септември. Съоръжението ще бъде предопределено за пешеходци и велосипедисти.

Желанието на каравеловци е новият мост да съществува вечно  в непосредствена непосредственост до моста за транспортни средства, който следва да бъде възобновен.

Този мост ще бъде знак на единното и сплотено Каравелово, което получи посредством естественото злополучие неповторим урок по тази причина  колко е значимо да сме единни и сплотени, обявиха жителите на наводненото село.

В идващите дни във всички магазини на Каравелово ще бъдат сложени дарителски кутии. Парите, които ще се съберат там, ще бъдат насочвани за други незабавни и настоящи потребности на селото и на потърпевшите, взеха решение на събранието.

Одобрено бе и предложение на Обществения съвет за систематизиране на даренията, постъпили на оповестената от община Карлово и сметка и от акцията за DMS. Общественият съвет бе определен от Общинския съвет в Карлово. Според предлагането  събраните средства ще бъдат ориентирани към най-засегнатите от наводнението, с цел да може бързо да възстановят домовете си и се завърнат в тях. Предстои това предложение да бъде утвърдено на съвещание на Общинския съвет.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР