Жителите на град Сен Пор, разположен близо до френската столица

...
Жителите на град Сен Пор, разположен близо до френската столица
Коментари Харесай

Европейски град забранява мобилните телефони

Жителите на град Сен Пор, ситуиран покрай френската столица Париж, гласоподаваха за възбрана на потреблението на мобилни телефони в избрани региони на града. Това ненапълно ще усложни живота на локалните поданици и туристите, които са привикнали да употребяват джаджи, с цел да се ориентират в региона, да вършат фотоси и да превеждат менюта.

Според The Sun от 2000 поданици на града единствено 272 са дали своят вот на съответния референдум (146 гласа против 126). Новият декрет, който кметът Винсент Пол-Пети ще разгласи през идващите дни, категорично ще забрани потреблението на телефони и други устройства пред учебни заведения, в магазини, до момента в който се разхождате по улицата или по време на тълпи на огромни събития. По този метод локалната общественост желае да защищити юношите и децата от несъразмерното потребление на джаджи.

В резултат на референдума градът сътвори " Харта без екрани ", която дава обещание да предложи различни действия на младежите. По-специално, кметът на града даде обещание да построи състезателен център и кино за деца и юноши, тъй че те да бъдат интензивно заети с нещо " надалеч от екраните ". Из града ще има и знаци, които гласят: " Общност без екрани, дано защитим нашите деца! ", осведоми БГНЕС.

В същото време се отбелязва, че действителни наказания за потреблението на мобилни телефони в града няма да има. Нормата се преглежда по-скоро като просто алегоричен жест, ориентиран към основаване на по-общителна атмосфера. Градчето се намира на към 40 километра от Париж. Популярните места за посещаване включват замъка Vaux-le-Vicomte, който Франция назовава " един от най-важните крепости в страната ". Също по този начин е комфортно да стигнете до известния замък Фонтенбло и заобикалящата го гора със същото име. Последният е изключително известен измежду парижани, които желаят да избягат от града за един ден. Градът е прочут още като " плажа на Сена ", където в горещите дни хората се събират по крайбрежията на реката и плуват.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР