Жителите на град Кнежа и гости от цялата страна могат

...
Жителите на град Кнежа и гости от цялата страна могат
Коментари Харесай

Двудневен фестивал “Джаз в парка” за първи път в Кнежа

Жителите на град Кнежа и посетители от цялата страна могат да се насладят на двудневен фестивал за джаз музика с вход свободен на открита сцена в парк “Ахтирка ”. На 4 и 5 май 2023 година “Джаз в парка ” ще сплоти осъществявания на пет джаз обединения и две креативен работилници за деца и младежи, част от фестивалната стратегия през двата дни. Акцент слага планът “Да послушаме кино ” на Хилда Казасян с Плевенската филхармония, който съчетава в себе си най-любимите и познати мелодии от обичани български кино класики като “Козия рог ”, “Любимец 13 ”, “Вчера ” и други.

Част от програмата са още дебютният план „ С мирис на bossa ” на Полина Цвяткова (вокал) и Християн Цвятков (китара), вплитащ по несравним метод самба, джаз и блус в стила на “новата бразилска музика ” - боса нова. Концерт на Весела Морова (вокал) и добре познатото джаз трио Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас) и Кристиан Желев (барабани) в плана “And We Will Fly ” събира четиримата музиканти в естетиката и насладата да извършват джаз. Те реализират красиво завръщане в ерата на джаза от 40-те и 50-те години, само че с ново, по-модерно звучене, добавяйки вокал към инструменталната музика.

Фестивалът “Джаз в парка ” ще закрият нотите от тромпета на едно от лицата на актуалния български джаз - Венци Благоев. Той ще излезе на сцената със свои другари, джаз създатели, с които ще обединят майсторство, гений и пристрастеност. Част от фестивала е още забавният план “Джаз за деца ” на фондация “Джазтет ”, в който деца извършват обичани детски песни с джазов аранжимент, както и вокалната работилница с Весела Морова, съчетаваща занимателни и интерактивни извършения за темп и импровизация за деца и младежи.

Програма на “Джаз в парка ” Кнежа 2023:

4 май (четвъртък) - първи фестивален ден

17:00 - Откриване на фестивала

17:30 - Концерт с авторска музика на Пламен Петров и джаз стандарти

18:30 - Концерт на Весела Морова и Джаз трио

19:30 - “Да послушаме кино ” с Хилда Казасян и Плевенската филхармония

5 май (петък) - втори фестивален ден

11:00 - Вокална работилница с Весела Морова

17:00 - “Джаз за деца ”

18:30 - “С мирис на bossa ” - Концерт - показване на дебютен албум на Поли и Хрис

19:30 - Концерт на Венци Благоев и другари

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР