Жителите на град Икике в Чили в знак на протест

...
Жителите на град Икике в Чили в знак на протест
Коментари Харесай

В Чили нападнаха палатки на мигранти от Венецуела

Жителите на град Икике в Чили в символ на митинг изгориха палатки, в които живееха незаконни мигранти от Венецуела. Това заяви локалната радиостанция BioBio.

Според нея към 3 хиляди души са взели участие в похода против незаконната миграция. Когато протестиращите стигнаха до площада, където стояха венецуелските палатки, група протестиращи ги възпламениха. В резултат на случая няма потърпевши . Венецуелци, живеещи на палатки, споделиха пред радиостанцията, че някои от тях са изгубили документите си в огъня.
 Пореден неуспех на договарянията за Венецуела
Пореден неуспех на договарянията за Венецуела

Правителствената делегация не се появи в Мексико

Походът се състоя ден откакто полицията принудително разпръсна мигрантски лагер в Икике, който съществуваше там от няколко месеца. Протестиращите желаеха да се вземат ограничения за битка с миграционната рецесия, изправена пред града. През последните месеци се следи внезапно увеличение на броя на мигрантите от Венецуела, които са влезнали незаконно в Чили от Боливия и Перу. След прекосяване на границата те постоянно стопират в огромните градове в северната част на страната.

През последните години Венецуела претърпява социално-икономическа рецесия, съпроводена от хиперинфлация, обезценка на националната валута и дефицит на артикули от първа нужда. По данни на Организация на обединените нации към 5,4 милиона бежанци и мигранти са напуснали страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР