Жителите на град Филаделфия (щата Пенсилвания, САЩ) са уведомени, че

...
Жителите на град Филаделфия (щата Пенсилвания, САЩ) са уведомени, че
Коментари Харесай

Разлив на химикали в река Делауеър, жителите на Филаделфия ще пият само бутилирана вода

Жителите на град Филаделфия (щата Пенсилвания, САЩ) са известени, че би трябвало да пият единствено бутилирана вода след разлив на химикали в река Делауеър в прилежащия окръг Бъкс, съобщи Асошиейтед прес.
Още по темата
Здравните управляващи на окръг Бъкс оповестиха, че късно вечерта в петък при теч в химическия цех " Тринсео Алтуглас " (Trinseo Altuglas) в градчето Бристол в реката са се излели сред 8100 и 12 000 галона латексов разтвор за довършителни работи на водна основа.

Длъжностните лица обявиха, че той не е отровен за хората и че в окръга не са докладвани неподходящи последствия за здравето, предава Българска телеграфна агенция.

Властите във Филаделфия също осведомиха, че няма признаци за замърсяване на градската вода, само че чиновниците " не могат да бъдат 100 % сигурни ", че следите няма да се появят в неделя следобяд, съобщи Майк Карол, заместник-управляващ шеф на Службата за превоз, инфраструктура и стабилно развиване на Филаделфия.

Поради тази причина хората са били предизвестени да употребяват бутилирана вода за пиянство или готвене, с цел да се сведе до най-малко всеки риск.

Старши вицепрезидентът на " Тринсео " по производството и инженерните въпроси Тим Томас сподели
Всичко за Вашата сватба
пред локални медии, че материалът не съставлява риск за хората.

В пречиствателните станции в региона са взети нужните ограничения и се чака обстановката да се възстановява в понеделник (американско време).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg