Жителите на Гданск се простиха с кмета на града Павел

...
Жителите на Гданск се простиха с кмета на града Павел
Коментари Харесай

Десетки хиляди поляци се простиха с кмета на Гданск

Жителите на Гданск се простиха с кмета на града Павел Адамович, който умря от раните си на 14 януари, откакто беше атакуван с нож по време на благотворителен концерт.

В центъра на полския град се събраха към 45 хиляди души, заяви Полското радио с позоваване на данни от полицията.

Прощалната гала се състоя в базиликата " Възнесение на Пресвета Дева Мария ", в наличието на президента на Полша Анджей Дуда, премиера Матеуш Моравецки, ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, някогашни президенти и министър председатели на страната, експрезидента на Германия Йоахим Гаук. Да почетатАдамович пристигнаха към 300 кметове на полски градове и селски администрации.

Жители на столицата Варшава също се събраха на централния площад, където траурната гала се предаваше директно от Гданск.
 Почина кметът на Гданск Павел Адамович
Почина кметът на Гданск Павел Адамович

Адамович беше тежко ранен с нож по време на благотворителен концерт

Припомняме, вечерта на 13 януари 53-годишният кмет на Гданск беше атакуван с нож, до момента в който беше на сцената, на която се организираше благотворителният концерт. Въпреки напъните на лекарите, които часове наред се бореха за живота му, той умря от раните си на идващия ден.

Заподозрян за закононарушението е 27-годишен гражданин на Гданск, наказан за банков грабеж. Веднага след нападението той беше арестуван и полицията му взе кръвна проба, с цел да се откри подари е използвал алкохол или опиати. По време на нападението той изкрещя, че е бил наказан незаслужено.

Това стана пред очите на стотици фенове. Запазени са и видеозаписи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР