Жителите на двата бургаски квартала Лозово“ и Долно Езерово“ готвят

...
Жителите на двата бургаски квартала Лозово“ и Долно Езерово“ готвят
Коментари Харесай

Бургазлии излизат на нов протест заради забавените ремонти в кварталите „Лозово“ и „Долно Езерово“

Жителите на двата бургаски квартала „ Лозово “ и „ Долно Езерово “ готвят нов митинг поради забавянето на работата по плана за замяна на ВиК-а мрежата и разкопаните улици , по които всеки ден би трябвало да се движат. Те упорстват за бързо възобновяване на пътната настилка и тротоарите след ремонта, както и за построяването на нов път към кварталите.

Новият митинг ще се организира на 16 септември от 11:00 часа на пешеходната пътека на кръговото кръстовище на КАТ, оповестиха уредниците във Фейсбук. Очаква се на него да се включат още повече хора , които декларират подготвеност да продължат с протестните дейности и през идващите седмици, до момента в който казусът не бъде решен .

Протест. Снимка: Мариета Рохова, Фейсбук

Участниците в него ще упорстват и да бъде осъществена инспекция по осъществяването на Интегриран воден план за област Бургас, финансиран от Оперативна програма „ Околна среда 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Кохезионния фонд, по отношение на качеството на работата и на вложените материали при осъществяването.

Според Петър Димитров от кв. „ Долно Езерово “ недоволството на локалните хора е ориентирано освен към ВиК, само че и към Община Бургас. Ето какво съобщи той пред Искра.бг

„ Жителите на двата квартала се усещат дискриминирани, тъй като дълги години Община Бургас не отделя задоволително средства за ремонт и облагородяване на улиците в тях за сметка на централната част на града и по-големите квартали. Вместо да наблегнат на инфраструктура и да се създадат хубави пътища, ние тънем в бедност “.

По думите му кметът на Бургас Димитър Николов е направил неточност , като е пристигнал на предходния митинг на 2 септември, защото събитието не е трябвало да се политизира, а самият той не е бил мечтан там .

„ Той пристигна със своя пиар, който му направи няколко фотоси, само че истината е, че нямаше работа там, защото не е страна по този проблем. Ние не искахме там да участват политици, които да яхват митинга. Затова бяхме длъжни да му кажем някои неща в очите и да го попитаме за какво ни излъга. “

Петър Димитров напомни, че преди три години са били подведени от Община Бургас . Тогава от Сдружение с нестопанска цел „ Сдружение Долно Езерово ” са упорствали да бъде построена ускорителна лента в посока Бургас и да бъде разширена входящата лента в посока квартала. От Общината декларирали, че има пуснат план , само че три години по-късно той не е изпълнен, а квартал „ Долно Езерово “ към момента е в окаяно положение и за него не се отделят никакви средства .

На предходния митинг Димитров се конфронтира очи в очи с Димитър Николов, като му съобщи, че Община Бургас е корумпирана . Днес той посочи, че застава зад думите си и сервира своите извинения само на тези чиновници, които в действителност си правят съзнателно работата, макар управата. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР