Жителите на дупнишкото село Джерман решиха да протестират през първата

...
Жителите на дупнишкото село Джерман решиха да протестират през първата
Коментари Харесай

Жителите на село Джерман ще протестират срещу проект за изграждане на депо за отпадъци



Жителите на дупнишкото село Джерман взеха решение да стачкуват през първата или последната събота на всеки месец против плана за създаване на хранилище за боклуци. Първият митинг е плануван за Богоявление, 6 януари.

След ритуала с богоявленския кръст на 6 януари стотици ще се включат в шествието, което ще блокира основен път Е-79, сподели Борислав Тасков .

От 5 години джерманци стачкуват, водят правосъдни каузи против плана за хранилище в местността Спротива. Там ще се преработва отпадъкът на 6 общини - Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Невестино и Трекляно. Обектът се финансира по програмата " Околна среда " за над 30 милиона лв..

Според локалните определеният терен, от към 200 декара, не е подобаващ - земята е земеделска, даже е засята, теренът е с денивелация над 100 м. отстои на към 500 м. от автомагистрала " Струма " и река Джерман и на към 400 м. от крайните къщи в селото.
За да измолят божията поддръжка, локалните издигнаха и осветиха и параклис на площадката, където би трябвало да е бъдещото хранилище, с концепцията никой да не посегне да събаря Божия храм.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР